Quantcast
Lefújták az imolai versenyhétvégét a nagy esőzések miatt
Legfrissebb híreink
Lefújták az imolai versenyhétvégét a nagy esőzések miatt
Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Lefújták az imolai versenyhétvégét a nagy esőzések miatt

A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj hétvégi, Imolában megrendezésre kerülő futamát lefújták a helyszín és a környék áradása miatt.

Az olaszországi Emilia-Romagna régióban már több hete pusztítóan hat a csapadékos időjárás, és a héten már többször is a legmagasabb szintű időjárási riasztást adták ki.
A verseny megrendezésének előkészületei már megkezdődtek. A paddock és a pálya mellett futó Santerno folyó azonban a régió más részein lehullott csapadéktól felduzzadt, és a vízszintje kedd délután addig emelkedett, amíg ki nem tört a partjain.

A pálya körüli kerítésgátak kezdetben megakadályozták, hogy elárassza a paddockot. A helyzet azonban akkora kockázatot jelentett, hogy a másnap reggel a paddockba érkező csapatoknak azt mondták, hogy nem engedik be őket. Nem sokkal később a már a pályán dolgozókat arról tájékoztatták, hogy biztonsági okokból el kell hagyniuk a helyszínt.

Aznap este a szerda délelőtti tilalmat kiterjesztették az egész napra, majd az egész paddockra, mivel az F1-es csapatok és a média is értesült arról, hogy a pálya az időjárási helyzet figyelemmel kísérése miatt egész napra zárva lesz.

A szerdai nap további része is esőzésekkel kezdődött, és helyi idő szerint 13:15-kor az F1 közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy a nagydíj elmarad.

„A döntést azért hoztuk meg, mert a szurkolóink, a csapatok és a személyzet számára nem lehetséges a verseny biztonságos megtartása, és ez a helyes és felelősségteljes döntés, tekintettel a régió városait sújtó helyzetre” – áll a közleményben.

Reklám

„Nem lenne helyes, ha ebben a nehéz időszakban további nyomást helyeznénk a helyi hatóságokra és a sürgősségi szolgálatokra. Nagy tragédia látni, ami Imolával és Emilia Romagnával történt, azzal a várossal és régióval, ahol felnőttem, és gondolataim és imáim az árvíz áldozatainál, valamint az érintett családoknál és közösségeknél vannak” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója.

„Szeretném kifejezni hálámat és csodálatomat a hihetetlen mentőszolgálatok iránt, akik fáradhatatlanul dolgoznak a segítségre szorulók megsegítésén és a helyzet enyhítésén – ők hősök, és egész Olaszország büszke rájuk.”

„A meghozott döntés a helyi közösségek és az F1-es család minden tagja számára helyes, hiszen a biztonságot kell garantálnunk, és nem szabad plusz terhet róni a hatóságokra, miközben ezzel a nagyon szörnyű helyzettel kell foglalkozniuk.”

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke a továbbiakat fűzte hozzá.

„Az én és az egész FIA-család gondolatai az Emilia Romagna régióban kialakult szörnyű helyzet által érintettekkel vannak. Jelenleg minden érintett biztonsága és a helyreállítási erőfeszítések élveznek elsőbbséget.”

Reklám

Kvíz: Mennyire ismered a Forma-1 versenypályáit?

Forrás: formula1.com  

Releváns cikkek