Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso: Az emberek 99%-a nem érti, hogy miről beszélünk a rádióban
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Az emberek 99%-a nem érti, hogy miről beszélünk a rádióban

Fernando Alonso azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy a rádióban elhangzó üzeneteit a közvetítések alatt lejátsszák, mert szerinte a legtöbb ember úgysem érti azokat.

A Japán Nagydíj alatt a Forma-1 közvetítette Alonso üzenetét a csapatának, amelyben arra utalt, hogy a bokszkiállás időzítésével az oroszlánok elé dobták. Ezt sokan úgy értelmezték, hogy Alonso arra utalt, hogy több pilóta előtt jött ki a bokszból, akik aztán megelőzték őt.

A futam után Alonso azonban azt mondta, hogy a rádiós megjegyzéseit félreértették. Más rádióüzeneteiből, amelyeket nem játszottak le közvetítésen, kiderült, hogy arra utalt, hogy az Aston Martin által választott stint-hosszúsággal nehéz volt teljesíteni a versenytávot.

Alonso, aki korábban már tiltakozott az ellen, hogy rádióközleményeit közvetítsék, ragaszkodott ahhoz, hogy egyáltalán nincs problémája azzal, hogy üzeneteit közzéteszik. Úgy véli azonban, hogy az emberek gyakran azért nem értik meg azokat, mert nincsenek beavatva a csapatán belül zajló egyéb megbeszélésekbe.

“Nyilvánvalóan szuzukában nehéz volt megérteni a média álláspontját” – mondta Alonso Katarban.

“Azt hiszem, még múlt hétfőn is a Motorsport.com tette be a rádióba – tehát egy héttel Szuzuka után -, hogy a megállásom után a forgalomban voltam. Ami egy kicsit meglepő volt, mert nem tudom, hogy milyen negatívum van ezzel kapcsolatban, a csapattal megbeszélve.”

“Nyilvánvalóan nincs információd arról, hogy hogyan alakul a hétvége, az összes megbeszélés, amit vasárnap reggel tartunk. Még a rajtrácson is, a vasárnapi szuzukai beszélgetésen arról volt szó, hogy ‘ne álljunk meg túl korán’, mert akkor a sebességünk hiánya miatt az egyenesekben dugóba kerülünk, és elakadunk.”

“Szóval, amikor a [rádiót lejátszák], nyilvánvalóan a kommentek érettségi és összetettségi szintje [azt jelenti], hogy az emberek 99%-a nem érti.”

A versenyzők rádiós üzeneteit ritkán játszották le a televíziós közvetítésekben, amikor Alonso 22 évvel ezelőtt, 2001-ben debütált az F1-ben. Az elmúlt szezonokban az F1-be érkezett versenyzők azonban tudják, hogy minden, amit mondanak, valószínűleg élőben lejátsszák az F1TV-n, és sok más TV csatornán mint itt Magyarországon az M4 Sporton is, ahol a rajongók megnézhetik a fedélzeti videóikat.

Zhou Guanyu, aki tavaly érkezett az Forma-1-be, azt mondja, ez azt jelenti, hogy a versenyzők hozzászoktak ahhoz, hogy cenzúrázzák magukat.

“Mindig egy kicsit óvatosnak kell lenned azzal, amit mondasz, mert az elég rosszul is elsülhet” – mondta. “De ez így van rendjén. Mindenki számára ugyanez a helyzet.”

“Szerintem ez egy kicsit szórakoztatóbbá teszi a sportot” – tette hozzá Zhou.

Horner: Checonak kicsit sokkoló versenye volt

Releváns cikkek