Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ilyen volt a Szilveszter Rallye
Rally

Ilyen volt a Szilveszter Rallye

2022-ben is megrendezésre került a Szilveszter Rallye. A rendezvénynek idén is a Hungaroring adott otthont, a három napos teszttel egybekötött versenyen jó hangulat fogadta mind a versenyzőket és nézőket is.

Untitled | Rajtvonal Magazin
Fotó: Vass Levente/Rajtvonal Magazin

A rendezvény első két napján, a teszten, illetve az első futamok napján kint volt a Rajtvonal Magazin stábja is, ahol rengeteg érdekes információt tudhattunk meg a versenyzőkről, csapataikról és a rally világáról összességében.

December 27-én, a Rally első napján a csapatok és versenyzők a Hungaroring körül elzárt rövid bevezető útszakaszon gyakorolhattak. Már aznap rengeteg néző volt a helyszínen, akik közül a szerencsések akár el is mehettek az autóval egy körre, persze csak a navigátori ülésben.

A rendezvény második napján már a Hungaroring belső területén pontosabban a szervízutakon és a nagypályán volt a versenyzőknek lehetőségük körözni. Ezen a napon érkezett a megdöbbentő hír, hogy nem sokkal az első befutók után Kaposi László versenyző szíve leállt, és a gyors és szakszerű orvosi segítség ellenére nem tudták megmenteni. László 59 éves volt. A Rajtvonal Magazin teljes szerkesztősége nevében szeretném részvétünkben biztosítani a hozzátartozókat.

kaposi laszlo szilveszter rally | Rajtvonal Magazin
Kaposi László – Fotó: Szilveszter Rallye Facebook

A hétvége során egy Ladával versenyző párost is megkérdezhettünk. Elmondásuk szerint a pálya nyomvonala gyors, amelyet ők (mint versenyzők – szerk.) nagyon élveznek. Továbbá azt is megkérdeztük, hogy az idei Szilveszter Rally hozza-e az eddigi rendezvények által elvárt szintet, amire pozitív választ kaptunk. Utóbbit mi is megerősíthetjük, a rendezvény tökéletesre sikerült. Egy megkérdezett néző szerint a jó vezetéseket láthattunk, és mivel műszaki meghibásodásokból is akadt néhány ezért többek között nem csak a versenyzői hibák fűszerezték a hangulatot. Hozzátette, az eseményen felvonuló autók közül rengeteg kedvencet látott melyből az egyébként a rally közösség által is nagyra tartott Audi S1 Quattro számára kiemelkedett.

Nagyon szorosan, 1 másodperc révén végül a László-Zsiros duó ünnepelhetett, mint a 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye győztesei.

Az esemény végeredményei egyébként megtekinthetőek ITT.

Releváns cikkek

2 Megjegyzések

  1. Új munkatársakat keres a Rajtvonal Magazin!

    […] Lévén, hogy ez egy hobbi projekt a szerkesztőség minden tagja számára, így sajnálatos módon fizetéssel még nem tudunk szolgálni, azonban, akit érdekelhet az újságírás világa és szeretne a jövőben ezen a területen dolgozni, annak ez egy lépcsőfok lehet az előre lépésben. Ugyanis a kiváló csapatunknak köszönhetően szinte bárki elsajátíthatja a cikkírás rejtelmeit, és egy tiszta képet kaphat az újságírás ezen oldaláról. Tehát amellett, hogy cikkeket írsz az oldalra, egy nagy tapasztalat csomagot is gyűjthetsz, amivel akár más újságok érdeklődését is felkeltheted magad iránt. Ezentúl arra is lehetőséged nyílik, hogy eljuss a különböző hazai autósport-rendezvényekre, mint például gokart pálya megnyitókra és egyéb más rallye eseményekre. […]

A hozzászólások lezárva.