Quantcast
Legfrissebb híreink
Ilyen volt a Szilveszter Rallye
Rally

Ilyen volt a Szilveszter Rallye

2022-ben is megrendezésre került a Szilveszter Rallye. A rendezvénynek idén is a Hungaroring adott otthont, a három napos teszttel egybekötött versenyen jó hangulat fogadta mind a versenyzőket és nézőket is.

Untitled | Rajtvonal Magazin
Fotó: Vass Levente/Rajtvonal Magazin

A rendezvény első két napján, a teszten, illetve az első futamok napján kint volt a Rajtvonal Magazin stábja is, ahol rengeteg érdekes információt tudhattunk meg a versenyzőkről, csapataikról és a rally világáról összességében.

December 27-én, a Rally első napján a csapatok és versenyzők a Hungaroring körül elzárt rövid bevezető útszakaszon gyakorolhattak. Már aznap rengeteg néző volt a helyszínen, akik közül a szerencsések akár el is mehettek az autóval egy körre, persze csak a navigátori ülésben.

A rendezvény második napján már a Hungaroring belső területén pontosabban a szervízutakon és a nagypályán volt a versenyzőknek lehetőségük körözni. Ezen a napon érkezett a megdöbbentő hír, hogy nem sokkal az első befutók után Kaposi László versenyző szíve leállt, és a gyors és szakszerű orvosi segítség ellenére nem tudták megmenteni. László 59 éves volt. A Rajtvonal Magazin teljes szerkesztősége nevében szeretném részvétünkben biztosítani a hozzátartozókat.

kaposi laszlo szilveszter rally | Rajtvonal Magazin
Kaposi László – Fotó: Szilveszter Rallye Facebook

A hétvége során egy Ladával versenyző párost is megkérdezhettünk. Elmondásuk szerint a pálya nyomvonala gyors, amelyet ők (mint versenyzők – szerk.) nagyon élveznek. Továbbá azt is megkérdeztük, hogy az idei Szilveszter Rally hozza-e az eddigi rendezvények által elvárt szintet, amire pozitív választ kaptunk. Utóbbit mi is megerősíthetjük, a rendezvény tökéletesre sikerült. Egy megkérdezett néző szerint a jó vezetéseket láthattunk, és mivel műszaki meghibásodásokból is akadt néhány ezért többek között nem csak a versenyzői hibák fűszerezték a hangulatot. Hozzátette, az eseményen felvonuló autók közül rengeteg kedvencet látott melyből az egyébként a rally közösség által is nagyra tartott Audi S1 Quattro számára kiemelkedett.

Nagyon szorosan, 1 másodperc révén végül a László-Zsiros duó ünnepelhetett, mint a 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye győztesei.

Reklám

Az esemény végeredményei egyébként megtekinthetőek ITT.

Releváns cikkek