Quantcast
Legfrissebb híreink
Hivatalos: Spa marad, Kyalami tolódik 1 évvel
Formula 1

Hivatalos: Spa marad, Kyalami tolódik 1 évvel

A hétvégi Belga Nagydíj előtt a Forma-1 megerősítette, hogy a verseny helyszíne a 2023-as naptárban marad, miután megállapodás született a verseny meghosszabbításáról.

Hetek óta hallható volt már a pusmorgás az esetleges Spa-i pálya kieséséről, ami helyett a Dél-afrikai Nagydíj vette volna át a szerepét 2023-tól, a Kyalami-i pályával, amin utoljára 1993-ban volt a F1 mezőnyének esélye vezetni. Viszont ahogy az események alakultak, pénzügyi okokra hivatkozva Dél-afrikai Nagydíj 1 évvel később, csak 2024-ben fog visszaköszönni a F1-es naptárába, ha minden jól alakul. S az érintett felek szerint egy 1 éves szerződésről egyeztek meg.

“A Formula 1 megtudja erősíteni, hogy a Belga Nagydíj 2023-ban is a versenynaptár része marad, azt követően, hogy megerősítettük a hosszabbításról a partnerségünket. További részletek, a 2023-as menetrendről kellően időben be lesznek jelentve,” olvasható a Formula 1 hivatalos nyilatkozatában.

Spa

A Spa-Francorchamps egyike annak az eredeti hét pályának, amellyel együtt megformálták 1950-ben létrehozott első világbajnokságot. A jelenleg 7,004 km-es pálya a bajnokság, 1950-es indulása óta, mindössze hat szezon során volt része a világbajnokságoknak.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója a Sky Sports F1-en történt bejelentésről a következőket mondta: “Gratulálnunk kell [a versenyszervezők] munkájához. Láthattuk, milyen munkát végeztek el. S láthatjuk, hogy mennyi ember jön ide… Hihetetlen tömeg, hihetetlen figyelem az emberek felé, és ez nagyszerű. Szerintem nagyszerű a sporthoz. Mindig azt mondtuk, hogy a verseny a hagyományunk része, és nagyon fontos helyet foglal el a naptárunkban, és ezt a tényt szeretnénk megosztani ebben a pillanatban.”

Borítókép/képforrás: Instagram, fia.official, f1

Releváns cikkek