Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Lewis Hamilton nem hiszi el, hogy mennyire kicseszett vele a Mercedes
Mercedes-Benz Group Media
Formula 1

Lewis Hamilton nem hiszi el, hogy mennyire kicseszett vele a Mercedes

Lewis Hamilton dühös a Mercedesre, az általuk meghozott stratégiai döntés miatt, ami megfosztotta őt a futamgyőzelemtől.

Hamilton ebben a szezonban először találta magát versenyben a futamgyőzelemért, amikor Verstappen előtt vezette a Holland Nagydíjat, de a Mercedes stratégiai döntése megfosztotta őt a futamgyőzelemtől.
Úgy tűnt, hogy a Mercedes tökéletes stratégiát dolgozott ki, mivel eredetileg az egy kiállást választotta, a rajtrács többi csapatához képest, akik a két kiállás mellett rakták le a voksukat.
Ezek a tervek azonban megváltoztak, amikor Yuki Cunoda bizarr kálváriája megkezdődött a koránt sem egészséges AlphaTauri-val. A történet végül virtuális biztonsági autó fázist eredményezett, ami tökéletes lehetőséget adott Verstappennek, hogy megálljon egy új kemény gumiabroncsért, amit Hamilton mögötte le is másolt.

Később Hamilton korábbi csapattársa, Valtteri Bottas húzódott le a főegyenesben, ami valós biztonsági autó kihívást igényelt. Mivel a biztonsági autó vezette a mezőnyt, ezért az első három sorrend Verstappen, Hamilton és George Russell volt, de csak Verstappen és Russell választotta a bokszot a lágy gumikért.

Lewis Hamilton
Mercedes-Benz Group Media

A kerekékcsere, Russell javaslatára történt meg, amibe a csapat is beleegyezett, ami azt jelentette, hogy míg Hamilton a viszonylag régi közepes gumikon haladt, addig csapattársa, és ellenfele, Verstappen, az új, lágygumikon indulhatott neki a hétszeres világbajnok levadászásának.

Ezek a pillanatok a híres, 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történtekre hasonlítottak, amikor Verstappen könnyedén megelőzte Hamiltont az új gumikon, ezzel megnyerve a 2021 évi világbajnokságot.
Viszont az idei Holland Nagydíjat illetően, tovább rontotta a brit helyzetét, hogy Russell és Leclerc is megelőzte, így ezzel megfosztva őt a futamgyőzelem és a dobogó esélyeitől.

Lewis Hamilton
Mercedes-Benz Group Media

A futam végeztével Hamilton nem hitte el a történeteket, és dühét a csapatrádión keresztül vezette le:

“Nem hiszem el, hogy ennyire kicsesztetek velem. Nem hiszem el srácok”, ezek után, a csapat főstratégájának, Peter Bonningtonnak címezte a szavait, “Nem tudom elmondani neked, hogy mennyire megalázva érzem magamat”.

A verseny utáni sajtótájékoztató során Hamilton, határozott üzenetet intézett a csapatához, és ahelyett, hogy a boxfalat emelte volna ki, helyette a szerelők munkáját méltatta.

„Minden szerelőnek köszönöm, fantasztikus munkát végeztek el a mai napon” – mondta Hamilton.
„Egész évben ezek voltak a legjobb boxkiállások, ezért köszönöm nekik a folyamatos erőfeszítéseket. Nyomjuk tovább, legalább szereztünk ma pontokat.” – hangzott el a PlanetF1 jelenlétében.

 

 

Borítókép/képforrás: Mercedes-Benz Group Media

Slide Up
x

Releváns cikkek