Quantcast
Legfrissebb híreink
Verstappen: A montreali pálya egyelőre határozottan nem illik a csomagunkhoz
Fotó: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen: A montreali pálya egyelőre határozottan nem illik a csomagunkhoz

Max Verstappen szerint a Circuit Gilles Villeneuve pálya nem fekszik a Red Bull általában domináns autójának, miután ő és csapattársa a Kanadai Nagydíj első edzésnapján az első ötön kívül végeztek.

A Forma-1-es bajnokság éllovasa a hatodik helyen végzett a második edzésen, két hellyel megelőzve csapattársát, Sergio Pérezt.
Verstappen négy tizedmásodperccel maradt le a tempót diktáló Lewis Hamilton mögött. A regnáló bajnok szerint a Red Bull küzdött a pálya bukkanóival, amit mindkét Mercedes-pilóta is megjegyzett.

“Azt hiszem, nem volt jó napunk. Van még mit dolgoznunk, az autó jelenleg nem valami fantasztikus. Ismerjük a korlátainkat az autóval, és valószínűleg a mostani pályán, a bukkanókkal és a szegélykövekkel együtt egyelőre határozottan nem fekszik a csomagunknak. De megpróbálunk majd találni néhány fejlesztést.”

Bár Verstappen elismerte, hogy minden csapatnak meg kellett küzdenie az első szabadedzéssel, Pérez úgy véli, ez különösen a Red Bullra volt hatással, amikor aztán a második edzés végén eleredt az eső. Mindazonáltal továbbra is biztos benne, hogy a csapat, amely mind a hét versenyt megnyerte 2023-ban, jó alapokkal rendelkezik, amelyekből dolgozhat, amikor az utolsó edzés és a kvalifikáció előtt beállítják az autót.

“Kár, hogy végül elvesztettük az első edzést, szerintem nagy szükségünk volt rá. Aztán a második vége felé a körülmények egy kicsit rosszabbak lettek, szóval ebből a szempontból is kár volt. Azt hiszem, jó alapot kaptunk, és már csak arra kell figyelnünk, hogy egy kicsit játszunk az autóval. Kicsit sietős volt az egész, szóval azt gondolom, ma este még bőven van mit megértenünk.”

Pérez elismerte, hogy a Red Bull legközelebbi riválisai jól néznek ki, de mivel a kvalifikációra eső várható, Verstappen arra számít, hogy a végső rajtrácson keveredhetnek a csapatok.

“Valószínűleg holnap nagyon vizes lesz. Szóval ez általában mindig hoz némi meglepetést a kvalifikáción, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz az időjárás vasárnap.”

Pérez azonban száraz futamban reménykedik a második edzés végén a pályára zúduló felhőszakadás után.

“Ilyen mértékű eső esetén nagyon sötét lesz, és a látási viszonyok nagyon rosszak. Szóval szerintem ezek a körülmények nagyon gyorsan vezethetetlenné válnak. Ha jön az eső, remélhetőleg nem lesz olyan erős.”

Pérez: Újra szeretném kezdeni

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek