Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Krack szerint az Aston Martin lehet még a második leggyorsabb
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Krack szerint az Aston Martin lehet még a második leggyorsabb

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint, már csak az ötödik leggyorsabb autóval rendelkeznek a mezőnyben, de még visszatérhetnek a második helyre.

Miután 2022-ben hetedikek lettek, az Aston Martin mindenkit meglepett a paddockban azzal, hogy a 2023-as szezon elején hatalmas ugrást tettek előre. Az első nyolc versenyből hatszor dobogón állt Fernando Alonso, ami tiszteletre méltóan konzisztens eredmény.

Viszont Fernando Alonso montreali második helyezése óta az eredményeik visszaestek, Alonso ausztriai és belgiumi ötödik helyezése a nyári szünet előtti utolsó öt futam legjobb eredménye.

Bár Alonso korábban azt nyilatkozta, hogy nem stresszel a fejlesztések miatt, és neki az is elég, ha a top 10-ben maradnak, Mike Krack ennél többet szeretne a csapattól.

“Nos, szerintem az autók meglehetősen összetettek. Javítod őket, megpróbálod a frissítéseket hozni, de néha mellékhatásokat okozol. Vagy változtatsz egy kicsit az egyensúlyon, és hirtelen kevésbé könnyű vezetni az autót, mint például korábban. És ezek olyan dolgok, amelyeket csak vezetés közben veszel észre.”

“Ugyanakkor néhány riválisunk hatalmas előrelépést tett, és ez a sorrendben való visszaeséshez vezetett. Szükségünk van néhány versenyre, hogy ezt elemezzük, megértsük, és megpróbáljunk segíteni rajta.”

“Belgium volt az első lépés annak érdekében, hogy megállítsuk ezt a visszaesést, hoztunk néhány frissítést az utolsó pillanatban, és úgy tűnik, ez segített egy kicsit, úgyhogy ennek nagyon örülünk.”

“A magunk részéről megpróbáljuk tovább fejleszteni az autót. Zandvoortban van néhány terv, újra be kell zárnunk ezt a rést a többiekhez képest.”

Kracket arról is kérdezték, hogy év végére lehetnek-e újra a második leggyorsabb csapat, amire azt válaszolta: “Igen.”

“Mármint…normál körülmények között nagyon három helyet javítani a konstruktőrök között elég ambiciózus. Másrészről viszont nagyon kicsik a különbségek. Látva, hogy mennyit helyet vesztettünk, a legfontosabb, hogy visszaszerezzük, és még egy kicsit jobbak legyünk.”

Alonso: Nem stresszelek a fejlesztéseken

Slide Up
x

Releváns cikkek