Quantcast
Legfrissebb híreink
A Mercedes abszolút nem ura Lewis Hamiltonnak és George Russellnek, ezért további tűzijátékot jósolnak
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes abszolút nem ura Lewis Hamiltonnak és George Russellnek, ezért további tűzijátékot jósolnak

További csapaton belüli tűzijátékot jósolnak az F1-es csapattársak, Lewis Hamilton és George Russell között, mert a Mercedesnek abszolút nincs kontrollja a pilótái felett.

Ez a véleménye a korábbi Forma-1-es csapatfőnöknek, Peter Windsornak, aki a Katari Nagydíjon Hamilton és Russell között az első körben történt drámai ütközést Hamilton és Nico Rosberg 2016-os spanyolországi hírhedt balesetéhez hasonlította.

Windsor úgy véli, hogy a Mercedes azzal a döntésével, hogy két, igen versenyképes versenyzőből álló felállással állt ki, önmaga okozta fejfájással nézett szembe, amely a teljesítményük javulásával csak még bonyolultabbá válik.

“[Ez olyan mint] Lewis Hamilton és Nico Rosberg árnyalatai Barcelonában [2016-ban]. Ez egy sokkal mélyebb dolog, ez visszavezethető George Russellnek a Mercedes másik pilótájaként való kiválasztásához.”

“Mert ebben a helyzetben, amikor ott van Lewis Hamilton, aki soha nem lesz más, mint a hétszeres világbajnok, aki meg akar nyerni egy nagydíjat, ha az autó képes arra, hogy hagyja őt nyerni, ha Lewis ül az autóban, akkor mindenképpen kell valaki, például egy Valtteri Bottas vagy egy Sergio Pérez a másik autóban.”

“Ha a rajtrácson egymás mellé állítod őket, ami a 2. és a 2. hely volt, és egyiküket, vagyis a harmadik helyen lévő srácot a lágy gumikon, a másikat pedig a közepes gumikon [ereszted el], mert akkor azt kellene tenned, amit Lewisnak kellene tennie, hogy a verseny előtt azt mondják a másik pilótának: ‘Nézd, Lewis a lágy gumikon van, lehet, hogy megpróbál valamit a külsőn, szóval bármit is teszel, maradj a belsőn, és figyelj arra, hogy ti ketten ne érjetek egymáshoz’.”

“Ezt mondhattad volna egy Valtterinek, mondhattad volna egy Sergio Péreznek, mondhattad volna egy Carlos Sainznak valószínűleg, ha ő egy Mercedesben ülne, és Lewis lenne a másik pilóta, de nem mondhatod ezt egy George Russellnek.”

“George Russell túlságosan is versenyző, ő már bizonyítottan győztes, kizárt dolog, hogy George Russell ezt elfogadta volna.”

 

Lewis Hamilton, George Russell, Mercedes
George Russell, Lewis Hamilton – Fotó: Mercedes AMG Petronas

“Képzeljük csak el, ha a Mercedes bármelyik évben, bármelyik helyzetben versenyben lenne a világbajnoki címért. Képzeld el, milyen lenne Lewis és George Russell között. A menedzsmentnek most abszolút nincs kontrollja felettük, és semmit sem tehetnek ellene.

“Mert kizárt, hogy valaha is azt mondhatnád George Russellnek, hogy ‘Lewis lehet, hogy megpróbál majd kívülről megelőzni téged, engedd el’. Ez soha nem fog megtörténni. Ez nem egy olyan beszélgetés, amit George még hallgatna.”

Windsor azt jósolta, nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy Hamilton és Russell, akik az előző, japán futamon is keményen összecsaptak, összecsapnak.

“Nem mondom, hogy egy olyan kettes számú versenyzőt akarsz, aki lassú. Csak azt mondom, hogy olyan versenyzőre van szükséged, aki engedelmes, és együtt tud dolgozni a sztárpilótáddal.”

“Legyen az Lewis Hamilton, Max Verstappen, George Russell, egy sztár a maga nemében, Oscar Piastri biztosan, [avagy] Charles Leclerc.”.

“Ez a probléma, a Mercedesnél ez nincs meg, ott abszolút tűzharc van, és ezt [a futamon] is láthattuk. És nem is ez lesz az utolsó alkalom, hogy ilyesmi történik” – zárta Windsor.

25.000 euró büntetést és megrovást kapott Hamilton

Releváns cikkek