Quantcast
Legfrissebb híreink
Bottas: Még mindig Lewis a leggyorsabb
Fotó: Alfa Romeo F1 Team Stake
Formula 1

Bottas: Még mindig Lewis a leggyorsabb

A korábbi Mercedes pilóta, Valtteri Bottas szerint még mindig Lewis Hamilton a leggyorsabb pilóta a mezőnyben.

Valtteri Bottas elmondta, hogy Lewis Hamilton milyen tulajdonságokkal rendelkezik, ami miatt még mindig ő „a leggyorsabb pilóta a rajtrácson”, és mitől öröm a jelenlegi csapattársával, Zhou Guanyuval dolgozni.

Bottas és Hamilton öt szezonon át voltak csapattársak a Mercedesnél, – 2017-től 2021-ig – és mindkét pilóta kulcsszerepet játszott abban, hogy az ezüstnyilak öt konstruktőri címet szerezzenek ebben az időszakban. Bár elérték a csapat céljait, egyéniben Bottasnak soha nem sikerült legyőznie Hamiltont. Míg brit ez idő alatt négy világbajnoki címet nyert, a finn egyet sem.

Bottas elmondta, annak ellenére, hogy volt csapattársa 2020 óta nem nyert a bajnokságban, még mindig ő a leggyorsabb pilóta.

“Először is, bosszantóan tehetséges! Ráadásul sokkal keményebben dolgozik a versenyhétvégéken kívül, mint azt az emberek valójában gondolják”

“A versenyhétvégéken pedig gyakran ő az utolsó ember, aki elhagyja a paddockot. Nagy lendület van benne, hogy mindig teljesítsen és jól teljesítsen.”

Reklám

“Átlagos alapteljesítménye olyan jó, és nagyon konzisztens is. Ez megnehezíti a legyőzését. Amikor le tudtam győzni, az nyilvánvalóan egy nagyon jó nap volt.”

Arra a kérdésre, hogy van-e még kapcsolata Hamiltonnal, most, hogy az Alfa Romeónál versenyez, Bottas így válaszolt: „Még mindig nagyon jó barátok vagyunk. Ebben a szezonban is sokszor utaztam vele. Mindig jókat nevetünk.”

Mióta Bottas az Alfa Romeonál van, csapattársával, Zhou Guanyuval is nagyon jó viszont alakított ki.

„Zhou nagyon jó csapattárs és nagyon kedves srác. Minden csapattárs más és más, mindig nehéz összehasonlítani őket. Emberként mindenki más, mint sofőr. Korához és tapasztalatához képest igazán érett gondolkodású. Nagyon aranyos családból származik. Ő csak egy jó ember és egy igazán képzett sofőr. Jó volt látni, ahogy fejlődött és gyorsabb lett.

Wolff: Az imolai fejlesztés majd megadja a választ, hogy miért ennyire „mérgező” a W14

Reklám

Forrás: F1.com  

Releváns cikkek