Quantcast
Jordan: Alonso valószínűleg megbánta, hogy a pénzt hajszolta az F1-ben
Legfrissebb híreink
Jordan: Alonso valószínűleg megbánta, hogy a pénzt hajszolta az F1-ben
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Jordan: Alonso valószínűleg megbánta, hogy a pénzt hajszolta az F1-ben

A korábbi F1-es csapatfőnök, Eddie Jordan úgy véli, Fernando Alonso élete végéig bánni fogja a pályafutása során hozott döntéseit, amelyek miatt a spanyol a pénzt választotta a jobb csapat helyett a Forma-1-ben.

Alonso két világbajnoki címe, amelyet 2006-ban és 2007-ben a Renault-al hódított el az F1-ben, már csak homályos emlék a rajongók számára. Tizennégy év elteltével a 41 éves versenyző mérlege változatlan.
A 2010 és 2014 között a Ferrarival folytatott könyörtelen dicsőséghajszolásától kezdve a McLaren-Hondához 2015-ben történt rosszul sikerült átigazolásáig, az idő előtti döntések kétségtelenül hátráltatták Alonso bajnoki ambícióit az évek során.

„Az F1-ben szükséged van egy kis szerencsére, és ahhoz, hogy jó döntést hozz, és aztán hosszú ideig domináns autód legyen” – nyilatkozta Max Verstappen a tavalyi szezon végén, amikor a fiatal holland kétszeres világbajnokként csatlakozott Alonsóhoz.

„Mert úgy értem, nyilvánvalóan, ha Fernandót olyan autókba ültetted volna, amelyekkel mások bajnokságot nyertek, ő is ugyanezt tette volna. De az F1 nem így működik.”

Jordan meg van győződve arról, hogy a pénz volt az elsődleges oka annak, hogy Alonso több csapatot váltott.

„Alonso a pénzt hajszolta, olyan csapatokhoz ment, ahol több pénzt kapott, mint amit egy másik csapatnál kapott volna, ahol valószínűleg nagyobb esélye lett volna a világbajnoki címre. Valószínűleg most már megbánta ezt. Néha, amikor visszatekint az ember, azt gondolja, [hogy] ‘Ez hiba volt’.”

Reklám

Az idei szezonban, az Alpine-tól az Aston Martinhoz való átigazolása után Alonso sorsa pozitív fordulatot vett.

Eddig Alonso Aston Martinhoz való átigazolása az egyik legbölcsebb döntésének bizonyult, és egyfajta karrierfiatalításnak. Öt versenyen négy dobogós helyezés és négy helyezés jó előjel a spanyol számára a következő nyárra, és talán arra is, hogy 2024-ben valóban megpályázza ismét a bajnoki címet.
Függetlenül attól, hogy mi várhat Alonsóra a jövőben, a karrierje a kiemelkedő képességeihez képest kevés bajnoki címmel fog zárulni.

„Ha azt mondanám Fernandónak, ha ott ülne velem szemben ‘Azt hiszem, Fernando, hibát követtél el, még mindig nagyszerű örökséged van; kétszeres F1-es világbajnok [vagy], de a szíved mélyén tudod, hogy könnyen lehetett volna öt vagy hat is'” – zárta Jordan.

Briatore elmagyarázta, miért bátorította Alonsót az Astonhoz való csatlakozásra

Reklám
Forrás: F1i.com  

 

Releváns cikkek