Quantcast
Christian Horner börtönbüntetéshez hasonlítja a Mercedes domináns éveit
Legfrissebb híreink
Christian Horner börtönbüntetéshez hasonlítja a Mercedes domináns éveit
Fotó: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Christian Horner börtönbüntetéshez hasonlítja a Mercedes domináns éveit

Christian Horner börtönbüntetéshez hasonlította Mercedes dominanciáját, azt követően éveken át kellett néznie, ahogy a minden ellenfélt eltiportak.

A Red Bull jelenleg veretlen 2023-ban, és jó úton halad, hogy kényelmesen megtartsa mind a konstruktőri bajnoki címet, mind Max Verstappen versenyzői címét.

Verstappen véget vetett a Mercedes zsinórban hét versenyzői címet hozó sorozatának, amikor 2021-ben legyőzte Lewis Hamiltont.

Horner az ESPN Unlapped podcastjában beszélt a héten, és azt mondta, hogy úgy tűnt, hogy a Mercedes évei örökké fognak tartanak.

„Hét hosszú év… ez hosszú idő. Kevesebbet kapsz a bűnökért!”

„Várnunk kellett, hogy újra versenyképes pozícióba kerüljünk. Rengeteget kellett figyelnünk a Mercedest, a sok győzelmüket és így tovább. De sosem tévesztettük szem elől a célunkat, továbbra is minden egyes évben futamokat nyertünk azokon a pályákon, amelyeken kiemelkedőt tudtunk nyújtani.”

Reklám

„Soha nem veszítettük el ezt a célt, csak a hiányzó darabokat kellett a helyükre tenni. Aztán amikor kaptunk egy versenyképes erőforrást, bumm, máris képesek voltunk felvenni a versenyt a Mercedesszel.”

„Szerencséjük volt, hogy ilyen könnyű dolguk volt, amikor mi féllábon futottunk!” – szólta el magát Horner.

Bár a szezon kezdetén még reménykedtek egy szoros címvédésben, a Red Bull előnye gyorsan megmutatkozott az első körökben.
Horner szerint a Red Bull legalább annyira meglepődött az előnyükön, mint bárki más.

„Legmerészebb álmainkban sem tudtuk volna elképzelni, hogy veretlenül megyünk a nyári szünetre mind a nagydíjakon, mind a sprintversenyeken. Februárban tudtuk, hogy jó autónk van, de számítottunk arra, hogy a Ferrari a tavalyi évhez képest építkezni fog, és arra is, hogy a Mercedes is ott lesz.

„Igen, teljesen meglepett minket, hogy mennyire versenyképesek vagyunk az ellenfeleinkhez képest.”

Reklám

A Red Bull 2010 és 2013 között zsinórban négy bajnoki címet nyert, mielőtt a Mercedes a V6-os turbómotorok 2014-es bevezetésével a sorrend élére emelkedett.

Horner úgy érezte, hogy a varázslat döntő fontosságú volt a jelenlegi Red Bull-korszak kialakításában.

„Óriási jelentőséggel bírtak, mert galvanizálták a csapatot. Egy győzelmi sorozatból jöttünk ki, és hirtelen nem volt esélyünk. Megjelentünk a versenyeken, és nem volt esélyünk a sikerre. Azt hiszem, ez sok szempontból próbára tette a csapatot, sok embernek nagyon könnyű lett volna elhagyni a csapatot azon a ponton.

„A megnyert versenyekért keményen meg kellett küzdenünk, szuper élesnek kellett lennünk, mert gyakorlatilag hátrányban voltunk. Ha megnézzük a futamokat, amelyeket azokban az években nyertünk, akkor sokan közülük opportunista győzelmek voltak, vagy olyan pályákon nyertek, ahol az erő nem játszott központi szerepet.

„Szerintem 2021 valószínűleg a sportág történetének legepikusabb szezonja volt. De készen álltunk erre a kihívásra, harcedzettek voltunk a korábbi évek miatt.”

Reklám

Arra a kérdésre, hogy 2023 hogyan hasonlítható össze egy olyan közeli szezonnal, mint 2021, Horner így válaszolt.

„Jelenleg jobban alszom, mint 2021-ben! Inkább 250 pont van a zsebemben, mint kettő. Egyetlen ősz hajszálam sem volt [2021] előtt, ez öregített engem.”

Horner azt sugallta, hogy csapata már most nagyon is tisztában van azzal, hogy ő az a csapat, akinek célkereszt van a hátán.

„Még csak 19 hónap telt el 2021-től, és elképesztő, hogyan változnak a dolgok. 21-ben mi voltunk a kihívók, mi voltunk a Dávid, a Mercedes a Góliát. Az előző hét évben gőzerővel dolgoztak a sportágban.

„Mi voltunk a kihívók, nem volt vesztenivalónk, mindent beleadtunk, és sikerült is.

Reklám

„2023, hirtelen egy nagyszerű autót gyártottunk, elkezdtünk nyerni és sorozatban nyerni, és akkor nagyon is célponttá válsz, és az emberek megpróbálják elvenni a személyzetedet, vagy a szponzoraidat, vagy megpróbálnak máshol problémákat okozni bármilyen politikával, amit csak tudnak.

„Magányos hely, amikor a csúcson vagy, de azt hiszem, ahogy a csapat reagált, az fantasztikus volt, és a ’22-ben elért eredményeink őrületesek voltak. Az, hogy ezt talán elérjük, vagy akár meg is előzzük ’23-ban, több mint őrültség.”

Verstappen egy győzelemre van attól, hogy beállítsa Sebastian Vettel 2013-ban felállított kilenc egymást követő győzelemmel felállított rekordját.

A Red Bull továbbra is veretlen szezonra hajt, ami még egyetlen csapatnak sem sikerült a Forma-1-ben.

A Pirelli új super-intermediate abroncsot javasol a nedves időjárás problémáinak megoldására

Reklám

Releváns cikkek