Quantcast
Legfrissebb híreink
Stroll visszalépett a Szingapúri Nagydíjtól a hatalmas időmérős balesete után
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Stroll visszalépett a Szingapúri Nagydíjtól a hatalmas időmérős balesete után

Lance Stroll visszavonult a mai Szingapúri Nagydíjról, miután tegnap hatalmasat bukott a kvalifikáción – erősítette megaz Aston Martin.

A 24 éves versenyzőt a Q1 végén történt kisodródását követően az FIA orvosi csoportja vizsgálta. Az Aston Martin azonban vasárnap közleményben tudatta, hogy ők és a pilóta közösen megállapodtak abban, hogy nem vesz részt a ma esti versenyen.

“A csapatnak hatalmas munkával kell szembenéznie ma az autó megjavításával, és Lance-nek még mindig fáj a becsadás a nagy ütközés után” – folytatódott a közlemény.

“Lance most arra koncentrál, hogy teljesen felépüljön a Japán Nagydíj előtt.”

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack elmondta, hogy Stroll még mindig érzi egy ilyen nagy erejű baleset utóhatásait, és mivel egy hét múlva újabb versenyre kerül sor, úgy döntöttek, hogy ma nem vezethet.

“Most az a legfontosabb, hogy teljes és gyors felépülést érjen el” – folytatta Krack.

“Közösen úgy döntöttünk, hogy kihagyja a ma esti versenyt, és helyette teljes mértékben arra koncentrál, hogy a jövő hétvégi Japán Nagydíjon visszatérjen a pilótafülkébe.”

Stroll a balesetet követően az utolsó helyre kvalifikálta magát a mai futamra. Mivel a futamot megelőzően minden edzésen részt vett, az Forma-1 szabályai nem teszik lehetővé, hogy az Aston Martin pótolja őt a felállásban.

A kanadai márciusban kihagyta a szezon előtti teszteket, miután egy kerékpáros balesetben megsérült a csuklója. Azonban időben felépült ahhoz, hogy részt vehessen a szezonnyitó bahreini futamon, viszont jó kérdés, hogy sikerül-e majd hoznia a formáját, amikor visszatér a jövőheti Japán Nagydíjon.

Norris biztonsági változtatást kér a kanyarban, ahol Stroll balesetezett

 

Releváns cikkek