Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc: A költségvetési sapka miatt a Ferrarinak türelmesnek kell lennie a Red Bull üldözésében
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: A költségvetési sapka miatt a Ferrarinak türelmesnek kell lennie a Red Bull üldözésében

Charles Leclerc bátorítónak tartja, hogy a Ferrari az elmúlt versenyeken milyen előrelépéseket tett SF-23-as autójával, de elfogadja, hogy türelmesnek kell lennie ahhoz, hogy lássa, milyen gyorsan tudják utolérni az idei bajnok Red Bullt.

“Monza után több dolgot megértettünk, ami jó az idei évre – még ha ez egy kis lépés is lesz a jó irányba -, de leginkább a jövő évi autó tervezéséhez, ami pozitív” – mondta Leclerc.

Suzukában zsinórban harmadik versenyén a negyedik helyen végzett, míg csapattársa, Carlos Sainz ez idő alatt két dobogós helyezést szerzett, köztük az egyetlen győzelmet amit nem a Red Bull szerzett az idei szezonban.

Leclerc szerint a csapat által elért előrelépés igazolja a következő szezonra kitűzött tervezési irányt is.

“A 2024-es projekt nagyon különbözik az idei autónktól” – mondta.

“És ez mindazzal, amit eddig tanultunk, megerősíti, hogy jó választás, amit a jövő évre csináltunk. Aztán minél többet tanulunk, annál jobb lesz, hogy az utolsó néhány részletet elvégezzük a jövő évi autóhoz. Szóval ez szuper fontos.”

Az elmúlt versenyeken mutatott formájuk bátorítja a csapatot, hogy elkötelezzék magukat az új konstrukció mellett a jövő évre, mondta Leclerc.

“Nagyon jó volt megérteni, még ha a szezon vége előtt is, mert még jó néhány versenyünk van, így talán még egy kicsit jobban tudunk nyomulni ebbe az irányba.”

“A nyári szünet utáni első két futam edzései Zandvoortban és Monzában kulcsfontosságúak voltak, mivel voltak dolgok, amelyeket Monzában újra teszteltünk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy valóban így van-e, és így is volt” – mondta Leclerc.

Bár Leclerc elégedett a Ferrari irányával, megérti, hogy a költségvetési korlát miatt nem tudnak olyan ütemben fejlődni, mint korábban.

“Kicsit türelmesebbnek kell lenni, de azt hiszem, ez mindenki számára így van.”

“Még mindig ott van a szimulátor, hogy teszteljük ezeket a dolgokat, így gyakorlatilag jövő évig izgatott lehetek. Addig is csak a lehető legjobb munkát kell végeznem azzal, amink jelenleg van.”

Mivel idén még hat futam van hátra, Leclerc még nem sokat látott abból, amit a csapat 2024-re tartogat.

“Hogy őszinte legyek, egyelőre még nincs meg a jövőképem, mert még nagyon korán van. Csak Fred [Vasseur] szavait tudom jelenteni, miszerint azt mondjuk, hogy a jövő évre nagyon más a projekttel jövünk.”

“Versenyzőként természetesen azt mondjátok, hogy mik az autó gyengeségei. A mérnökök dolgoznak, visszajöttek hozzám, hogy elmondták, hogy egészen más lesz jövőre. Most pedig arra várok, hogy minél gyorsabban tesztelhessem az autót a szimulátoron.”

Így néz ki az idei, 2023-as Katari Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek