Quantcast
Legfrissebb híreink
Mike Krack: Meglepően jó a hangulat, főleg a garázsban
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Mike Krack: Meglepően jó a hangulat, főleg a garázsban

Mike Krack csapatfőnök elmondása szerint a morál az Aston Martinnál továbbra is “meglepően erős” annak ellenére, hogy a közelmúltban visszaestek a bajnokságban. Reagált Lando Norris állításaira is, miszerint a McLaren veszélyezteti a negyedik helyüket a konstruktőri tabellán.

Az Aston Martin jól kezdte a szezont, az első nyolc futamon hat dobogós helyezést értek el, de azóta jócskán visszaesett a tempójuk a többiekhez képest. Az elmúlt nyolc futamon egyszer álltak a dobogón (Zandvoortban), ezalatt mindössze 67 pontot szerezve, azóta pedig a negyedik helyre csúsztak vissza a bajnokságban, a Ferrari pedig feljött a harmadik helyre.

Mike Kracket nemrég a csapaton belüli hangulatról kérdezték.

“Meglepően jó a hangulat, főleg a garázsban. Látható, hogy mindenki vissza akar állni a dobogóra, mindenkinek tetszett ez az év eleji élmény, szóval erős a morál, és ezzel lépést kell tartanunk.”

“De nem csak beszélnünk kell róla, hanem fejlesztéseket kell hoznunk, vissza kell vinnünk az autónkat egy jobb pozícióba, és akkor a morál amúgy is jó lesz.”

Arra a kérdésre, hogy mit várnak az év további részében, így válaszolt: “Ez az egyik legnehezebb kérdés, mert ha visszatekintünk az elmúlt versenyekre, nagyon nehéz jóslatokat tenni.”

“Hegyek és völgyek vannak mindenkinek szerintem, és nagyon nehéz megjósolni, hogy mi fog történni innentől a végéig.”

Lando Norris a Japán Nagydíj után azt mondta, hogy a McLaren jócskán javíthatja 49 pontos lemaradását az Aston Martinnal szemben a bajnokságban, de Krack nem hisz ezekben Norris jóslatainak.

“Nincs befolyásunk arra, amit csinálnak. Tehát minden alkalommal maximalizálnunk kell a saját autónkat, minden edzésen, hogy a maximumot hozzuk ki belőle, és megpróbáljuk az utolsó versenyig küzdeni.”

Norris hisz benne, hogy elkapják az Aston Martint

Releváns cikkek