Az ismert olasz riporter, Leo Turrini információ szerint a Ferrari a jövő évi csapatvezetői felálláson gondolkozik, ami akár Mattia Binotto kirúgását is eredményezheti.

A Ferrari a 2022-es szezont erősen kezdte, hiszen már szezon első két versenyét sikerült megnyerniük, ami egy igazán reményteljes évnek tűnt számukra. Ekkor Binotto tekintélye még a felhőkben volt, mivel úgy tűnt 1 év alatt bajnok autót sikerült építenie a csapattal, azután, hogy 2020-ban csak a konstruktőri 6. helyezést sikerült elérniük.

Viszont nem sok verseny telt el, mire a Red Bull is összeszedte magát, és elkezdte lehozni a lemaradását a vörösökhöz képest. Mire aztán a Ferrari is elkezdett hibát, hibára halmozni, kezdve az erőforrás gyengeségeivel és a sorozatos stratégiai hibákkal, aminek végül az lett az eredménye, hogy mérföldekkel a Red Bull mögött fogják ők is befejezni az idei évet.

Binotto

A hónapok során jó pár pletyka felütötte a fejét az esetleges csapatvezető váltás terén, ami Binotto kirúgását jelentené.
Leo Turrini, aki pedig hosszú évek óta tudósít a Ferrariról, azt állítja az olasz Il Resto del Carlino újságjában, hogy a csapat vezetése a lehetséges csapatvezető leváltásáról tárgyalnak, ami a téli szünet során következhet be.

“Ez klasszikus, hogy minden szezon végén megtörténik, anélkül, hogy megnyerték volna a világbajnoki címet, megszaporodnak a pletykák és a következtetések a Ferrari körül. Természetesen a találgatások középpontjában az az ember áll mindig, aki egyedül felelős [a csapatért]. A csapatfőnök. Vagyis a 2022-es kiadásként, Mattia Binotto.”

Reklám

Ha a Ferrari mégis úgy dönt, hogy leváltja Binotto-t, az egyik javasolt jelölt a helyére Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo Sauber jelenlegi főnöke lehet. Mivel ő volt “Leclerc első csapatfőnöke az F1-ben, valamint a pilóta menedzsere Nicholas Todt jó barátja,”- számolt be a Calciomercato-nak Turrini.

A továbbiakban Antonello Colette, a Ferrari GT versenycsapatának menedzsere is szóba jöhet még.

 

 

Borítókép/képforrás: PlanetF1, F1.com