Quantcast
Legfrissebb híreink
Molnár Martin a Brit Forma-4-ben folytatja a pályafutását, a 4iG Talent Programjának támogatásával
Fotó: 4iG
Formula 4

Molnár Martin a Brit Forma-4-ben folytatja a pályafutását, a 4iG Talent Programjának támogatásával

A 4iG Talent Programja márciustól három fiatal tehetséges magyar sportolót támogat, köztük Molnár Martint is, jelentette be a hazai informatikai és ICT piac egyik meghatározó vállalatcsoportja.

A 4iG Csoport az eseményen bejelentette a 4iG Talent Program indítását is, amelynek célja a fiatal magyar sporttehetségek felkarolása és felkészülésének támogatása.

A vállalatcsoport 2024-ben három kiemelkedő tehetséget, a brit Forma-4-be igazoló autóversenyzőt, Molnár Martint, az IQ Foil olimpiai hajóosztályban versenyző szörföző és olimpiai kvóta esélyes Szentiványi Sárát, továbbá Bicsák Bence triatlonistát támogatja, aki a tokiói nyári olimpián minden idők legjobb magyar triatlonos helyezését – a hetedik helyet – érte el.

A 4iG Csoport öt évre szóló együttműködési megállapodást írt alá Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívóval. A vállalatcsoport telekommunikációs, informatikai, valamint műsorsugárzó és műholdtechnológiai cégeket foglal magába, olyan jól ismert márkanevekkel rendelkezik, mint az Antenna Hungária, a DIGI, az Invitech és a Vodafone. Szilágyi Áronnal számos aktivitásban kíván együttműködni a 4iG, ezek közül kiemelkedik a 2025-ben Magyarországon is bevezetendő ONE márkanagyköveti feladatainak ellátása.

Molnár Martin, 4iG, FIA, Virtuosi Racing, Forma-4
Fotó: 4iG

Az együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója kiemelte:

“A sportélet és egy telekommunikációs nagyvállalat működése számos területen mutat hasonlóságot.”

“Mindkét tevékenységben erős karakterre és kiváló felkészültségre van szükség, hiszen szoros
nemzetközi versenyben kell helytállni. A nemzeti példaképeink jelentőségét nem hangsúlyozhatjuk
eléggé, a 4iG Csoport éppen ezért elkötelezett a magyar sportolók támogatása mellett. Tudjuk és
hisszük, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron személyében egy olyan kiváló
sportemberrel működünk együtt a jövőben, aki méltó nagykövete lesz a 4iG Csoport és új márkáinak, az általunk fontosnak tartott és képviselt értékekkel.”

Ami pedig a 15 éves Molnár Martint illeti, akit a a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA tehetséggondozó programja, a Hungarian Motorsport Academy támogat. Tavaly első magyar versenyzőként megnyerte a gokartos Winter Cup versenyt Lonatóban és vezette az FIA gokartos világranglistáját.

2024-től a 4iG támogatásával Európa egyik legrangosabb utánpótlásnevelő autóverseny sorozatában, az FIA Brit Formula 4-ben folytatja versenyzői pályafutását. Az április 27-én kezdődő, tízfordulós F4-es szezon olyan legendás pályákon kerül majd megrendezésre, mint a Donington Park, Brands Hatch, Silverstone vagy Zandvoort.

Molnár Martin angliai szereplése mérföldkő a hazai autó-motorsport történetében, hiszen ő az első magyar pilóta, aki FIA minősítésű brit bajnokságban áll rajthoz. A 2010-es években Kiss Pál Tamás a brit F4-es bajnokság elődjében, a brit Formula Renault 2.0-ban versenyzett, majd egészen a Forma-1 előszobájáig jutott. Kiss Pál Tamás jelenleg a Motorsport Talent Management (MOTAM) sportszakmai vezetője és egyben Martin instruktora is.

Martin csapata, a Virtuosi Racing a Forma-4 után a Forma-1-ig vezető további kategóriákban is jelen van, korábban náluk versenyzett Guanyu Zhou és a gyorsaságimotoros legenda, Mick Doohan fia, Jack Doohan is.
Ez az elismert csapat hosszú évek óta sikeresen képviseli magát a motorsport világában, és kiemelkedő tehetségeknek segített elindítani karrierjüket a legmagasabb szintek irányába.

“Örömteli megtiszteltetés, hogy bejelenthetem Molnár Martin szerződtetését. Martin a 2024-es szezon során nálunk fog versenyezni. Teszteltünk már, nagyon jól ment. Előrelépést tettünk, és kíváncsian várjuk, hogy mit hoz számunkra az előttünk álló szezon és a jövő” – nyilatkozta Mark Salmon, a Virtuosi Racing csapatvezetője.

“Tavaly augusztusban lehetőségem nyílt, hogy megnézzek egy versenyhétvégét a Donington Parkban és rögtön megtetszett a bajnokság. A csapattal könnyen megtaláltuk az összhangot, és be tudtam illeszkedni, ami nagyon fontos azután, hogy az elmúlt évek során másik országban versenyeztem” – tette hozzá Molnár Martin.

“Nyár óta sokat teszteltem, a 321 Perform és a Fit4Race csapatával átalakítottuk az izomzatomat, rendszeresítettük a szimulátoros edzéseket. Nagyon várom, hogy megmutathassam, hogy mire vagyunk képesek a Virtuosival. Új korszak kezdődik most a pályafutásomban, ami nem jöhetett volna létre a szüleim, valamint a partnereink nélkül. Köszönöm szépen nekik a lehetőséget!”

Az első versenyre április 27-én, szombaton kerül sor a Donington Park-i versenypályán, amit a sorozat YouTube csatornáján lehet követni. A versenynaptárát pedig IDE KATTINTVA, a hivatalos weboldalon lehet elérni.

Akit pedig érdekelhet az ifjú versenyző további pályafutása, az a versenyző Instagram oldalán keresztül megteheti.

Íme a 2024-es magyar gokart szezon menetrendje

Releváns cikkek