Quantcast
Legfrissebb híreink
NIO 333: A jobb eredmények segítenek a befektetők keresésében
Fotó: Carl Bingham/FIA Formula E
Formula E

NIO 333: A jobb eredmények segítenek a befektetők keresésében

A NIO 333 csapatfőnöke Alex Hui szerint a csapatnak sikerült jobb teljesítményt elérnie a Formula E-ben, ezáltal pedig vonzóbbá váltak a szponzorok számára, és nyitottá is váltak arra, hogy esetlegesen egy gyártó is megkörnyékezze őket.

A korábban a kínai NIO EV konszern tulajdonában lévő 333 Racing 2019-ben vásárolta meg a csapatot, és nekilátott a csapat átdolgozásának, miután a kezdeti sikerek a Formula E-ben már régen elmaradtak.

A Gen3-as autókra fókuszálva az eddigi 2023 szezon során erős teljesítmény mutatott a csapat a kvalifikációk során.
Viszont a versenytempó mégsem nem volt túlságosan erős, de a csapat elmagyarázta, hogy a korábbi tervezési folyamatok eredményét képezi emiatt pedig nem hatékonyak a csomagban.
Ennek ellenére a versenyzőpáros Dan Ticktum és Sergio Sette Camara idén mindketten lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.

Sette Camara ötödik lett Hyderabadban, míg Ticktum a hatodik helyet szerezte meg, Hui pedig arról beszélt, hogy a NIO 333 erősebb eredményei nagyobb lendületet adnak a potenciális támogatókkal folytatott tárgyalásokhoz.

“Néhány területen még mindig hiányzik az erőforrás és az eljárás, amit idén igyekszünk minél jobban erősíteni. A [hajtáslánc] csomag többé-kevésbé be van fagyasztva az idei és a következő szezon között, de a nagy gyártók a jelenlegi csomaggal több fejlesztést végezhetnek. Megpróbáljuk ezt megtenni, de úgy gondolom, hogy kisebb csapatként a fejlődési ütemünk korlátozottabb lesz, és már a 11. szezonra [2024-25] tekintünk, hogy hogyan tudunk nagy lépést tenni a következő csomaghoz.”

“Az utóbbi időben elért jobb eredményekkel azt mondanám, hogy nagyobb lendületet kapunk a partnerségek és minden más lehetőség tekintetében, ami alapvető a versenyzés sikeréhez. Azt hiszem, ez jó motivációt ad, de tényleg a földön kell maradnunk, hogy reális legyen, hogy javítottunk rajta, de ez nem elég. Bár vannak hiányosságok a csomagban, továbbra is megpróbálunk még többet kihozni belőle.”

Dan Ticktum, NIO 333
Fotó: Sam Bloxham/FIA Formula E

A Diriyah E-Prix-en Hui elmondta, hogy a NIO 333 a kis státusz ellenére megakarja őrizni a gyártói pozícióját, hogy saját szellemi tulajdonjogokkal rendelkezzenek a hajtáslánc tervezésével kapcsolatban. Szerinte ez érdekelhet egy olyan OEM-et, amely a jövőben beszállítóként szeretne beszállni a bajnokságba, és kifejtette, hogy a csapat aktívan keres további szponzorokat és befektetőket – azzal a szándékkal, hogy 2024-25-ben a Formula E bajnoki címért szálljon harcba.

“Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk egy bajnokságot megnyerő autót összerakni, és ebben nagyon magabiztos vagyok. De most olyan ponton vagyunk, hogy több szponzort, partnert és befektetőt kell szereznünk.”

“Reméljük, hogy a kapcsolat [a NIO-val] fejlődhet, de tudod, az ajtó mindenki előtt nyitva áll. Nem zárjuk ki, hogy a 333 Racing a jövőben más gyártókkal vagy szponzorokkal is együttműködik. Ez az oka annak, hogy a gyártók mellett döntöttünk. Ez egy hosszabb utat jelent, mert úgy gondoljuk, hogy az IP tulajdonjogával – alapvetően rövid távon nehéz, de ajtókat lehet nyitni.”

“Ha bármelyik OEM be akar jönni, akkor egy olyan csapatba szeretne beszállni, amely rendelkezik azokkal az információkkal, amelyekre építhet. Egy ügyfélcsapat nem rendelkezik IP-vel, így ez más. De úgy gondolom, hogy a pozitív kezdés elég sok érdeklődőt vonzott. Különböző partnerekkel, szponzorokkal tárgyalunk, valaki még arról is beszélt, hogy szeretne befektető lenni a csapatban. Szóval, tárgyalásokat folytatunk.” Forrás: motorsport.com Global  

Releváns cikkek