Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Új festéssel készül a Mercedes a Belga Nagydíjra
Formula 1

Új festéssel készül a Mercedes a Belga Nagydíjra

Vadiúj színekkel tisztelegnek az ezüst csillagosok, a csapat egyik névadó szponzora előtt.

Mercedes Benz 300 SEL 63 AMG Gear Patrol Lead Full | Rajtvonal Magazin
1971-es AMG 300 SEL 6.8

Idén 55 éve alapították a Mercedes-Benz egyik nagysikerű leányvállalatát, az AMG-t. A céget két német mérnök, Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher alapította, 1967-ben. Az AMG eredetileg egy független mérnöki cég volt, ami a Mercedes-Benz autók teljesítményének növelésére szakosodott. A Mercedes Group (akkoriban: DaimlerChrysler) 1999-ben szerzett irányítási részesedést a cégből, 2005 pedig az egyedüli tulajdonosa lett, és azóta a Mercedes-AMG márkanév alatt gyártják az anyavállalat sportosabb, robosztusabb járműveit.

Az új festés

Az évforduló megünneplésére egy félig piros, félig ezüst festést hozott a Mercedes, ami egy utalás az AMG 300 SEL 6.8-ra, ami 1971-ben Spái 24 órás versenyt nyert. Az autón található még, egy nagy fehér pecsétre emlékeztető pilótaszám, ami szintén szerepelt az 1971-es modellen.

F1W13 RedPig Master File | Rajtvonal Magazin

“Az AMG egyet jelent a versenyzéssel és a teljesítménnyel. 55 éve élen járnak abban, hogy hogyan hozzák ki a legnagyobb teljesítményt 4 keréken, a közutakon és a versenypályákon egyaránt. Alig várom, hogy ma délután pályára léphessek a Red Piggel [a ’71-es autóval], ami mára egy ikonná vált az autósport történelemben.”– nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, a festéssel kapcsolatos sajtóközleményben.

FbAo k3XwAACpoN | Rajtvonal Magazin

Slide Up
x

Releváns cikkek