Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso: Szomorú és idegesítő olvasni ezeket a konspirációs teóriákat
Formula 1

Alonso: Szomorú és idegesítő olvasni ezeket a konspirációs teóriákat

Fernando Alonso szerint szomorú és idegesítő, hogy Otmar Szafnauer azt gondolja hogy ő részt vett az Alpine destabilizálásában.

Alonso sokkolta F1-es paddock-ot, főképp Szafnauert az Alpine csapatfőnökét, miután augusztus 1-én bejelentette az átigazolását az Aston Martinhoz a következő szezonra.
Egy nappal később, az Alpine élt a lehetőséggel, és bejelentették a junior programjukban eddig pallérozódó Oscar Piastrit a következő szezonra, aki nem sokkal a bejelentés után cáfolta a híreket.

Alonso

Szafnauer elárulta a spanyol El Confidencial-nak, hogy nem lenne meglepődve ha Alonso, Mark Webber, aki Piastri menedzsere, és Flavio Briatore közrejátszott volna, az Alpine terveinek keresztülhúzásában.

“Nézd, nincs felvételem róla, de ez a Formula 1 és talán pár évvel később, valaki majd azt mondja hogy van bizonyítéka a összejátszásukról. Nem lennék meglepődve.” – mondta az Alpine csapatfőnöke.

Alonso koránt sem volt boldog a konspirációk hallatán.

“Olvastam erről az első napokban, és őszintén mondva, egy kissé szomorú és idegesítő volt látni ezeket,” – mondta a médiának Spa-ban.

“Én döntöttem el ezt, mivel sok hónapig beszéltünk a csapattal a [szerződésem] hosszabbításáról, de nem történt semmi. Az Aston pedig hívott Sebasian visszavonulása után. Nagyon egyértelműek voltak, és könnyű döntés volt ez az én oldalamról. Ami pedig történt utána, és történik most is Oscar-al, ahhoz semmi közöm.”

Alonso

Ezután Alonso még dícsérte egy kicsit az ifjú pilótát, akit úgy tűnik hamarosan a McLaren fogja foglalkoztatni, bár ez még koránt sem olyan biztos, hiszen a két csapat között még az FIA CRB [szerződés-elismerő testületének] kell döntenie a körülményekről.
“Oscar egy rendkívüli tehetség, bármelyik csapat és az Alpine számára. Immáron két éve dolgozok vele, és a legjobbakat kívűnom mind neki, mind az Alpine-nak is.”

Alonso

Ettől függetlneül Alonso mindig is emlékezni fog az Enstone-i csapattal elért sikereikre, és örökké a szívében maradnak ő számára.
“Ez az én csapatom erre az évre, de mindig ez lesz a csapatom, és örökre a szívembe zárom őket. Rengeteg elképzelhetetlen dolgot vittünk sikerre, amikor elkezdődött a kapcsolatunk, és amikor visszatértem a sportba, az Alpine-al is, szóval a legjobbakat kívánom nekik.” – fejezte be ezzel Alonso a szavait.

 

Borítókép/képforrás: Instagram, alpinef1team

 

Releváns cikkek