Quantcast
Leclerc vállalja a felelősséget a boxutcában elkövetett hiba miatt
Legfrissebb híreink
Leclerc vállalja a felelősséget a boxutcában elkövetett hiba miatt
Formula 1

Leclerc vállalja a felelősséget a boxutcában elkövetett hiba miatt

Charles Leclerc vállalja a felelősséget az 5 másodperces büntetésért, aminek köszönhetően az ötödik helyről, a hatodikra esett vissza, a Belga Nagydíj végeztével.

A Ferrari pilóta büntetést kapott a boxutcába jövet, amikor a verseny vége felé megpróbálkoztak egy újabb kiállással, hogy megszerezzék a leggyorsabb körért járó, plusz egy pontot.
Leclerc, kezdetben ellenált a kihívásnak, és a következőket mondta csapatának:
„Ezúttal nem kockáztatok. De ez rajtatok múlik, hogy tényleg kipróbáljuk-e, de én nem kockáztatnám.”

Mindezek után a Ferrari behívta a boxba,  viszont Leclerc túllépte a megengedett sebesség határt 1 km/h-val. Ezután visszatért a pályára, viszont annyira közel volt Alonso-hoz, hogy az Alpine versenyzőjének sikerült őt leelőznie, annak ellenére, hogy azt mondták Leclerc-nek, hogy egy másodperccel előtte kell lennie, amikor újra visszatér a pályára.
Nem sokkal később visszavette a helyét, viszont már nem sikerült bezsákmányolnia a leggyorsabb körért járó pontot, ráadásul Alonso mögé és került a büntetése miatt.

Leclerc

Ennek ellenére Leclerc elfogadta, és vállalta a felelősséget a történtek miatt.
„Nem, a büntetés az én hibám volt. Szóval semmi köze nincs hozzá a csapatnak. Beszéltünk erről [a startégiáról] a verseny során, s mint ahogy hallottátok a végén, a kiállás mellett döntöttünk. Szóval ez van.” – idézte Leclerc szavait a RaceFans.net.

Borítókép/képforrás: Scuderia Ferrari Multimedia

Reklám

Releváns cikkek