Quantcast
Alonso Hamiltonon viccelődött, szerinte kezd öregedni
Legfrissebb híreink
Alonso Hamiltonon viccelődött, szerinte kezd öregedni
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso Hamiltonon viccelődött, szerinte kezd öregedni

Miután a két héttel ezelőtti Szaúd-Arábiai Nagydíjon a Red Bull-os Max Verstappen könnyedén megelőzte, ez arra késztette Hamiltont, hogy a leggyorsabb autónak nevezze az RB19-est.

Ezzel azt sugallta, hogy a Red Bull dominanciája még nagyobb, mint amit a Mercedes a 2014 és 2021 közötti sikereik csúcsán elért.

„Határozottan nem láttam még ilyen gyors autó. Azt hiszem, amikor mi [a Mercedesszel] voltunk, nem voltunk ennyire gyorsak. Szerintem ez a leggyorsabb autó, amit valaha láttam, különösen a többiekhez képest.”

Alonso azonban nem ért egyet egykori McLarenes csapattársa véleményével, és megragadta az alkalmat, hogy a hétszeres világbajnok korával viccelődjön a megjegyzések után.

„Egyáltalán nem értek egyet,” – mondta a kétszeres világbajnok.

A spanyol arra utalt, hogy az ő Aston Martinjával a nagy sebességű dzsiddai pályán lényegesen közelebb tudott végezni a Red Bullokhoz, mint a Mercedes pilótái, és rámutatott arra, hogy Hamilton a hibrid korszak elején gyakran hatalmas előnyben volt.

Reklám

„A múlt héten [Szaúd-Arábiában] 20 másodperccel Checo [Pérez] és Max [Verstappen] mögött végeztem. Lewis és [Nico] Rosberg 2014-ben és 2015-ben egy perccel voltak előrébb. Rövid a memóriája, öregszik!”

Mivel Hamilton már nem a Forma-1 leggyorsabb autójában ül, Alonso rámutatott, hogy a Mercedes pilótája normálisabb teljesítményt mutat a mezőny többi tagjához képest.

„Egy normális autóval láthatod, hogy vannak gyengeségei. Korábban egyedül vagy néha a csapattársával együtt vezetett. Viszont nézd, ő leggyorsabb körök rekordere, és George Russell épp most adott neki egy 2-0-t az idei szezonban a kvalifikáción. Ez csak azt mutatja, hogy az autó még mindig kulcsfontosságú tényező.”

Lewis Hamilton elárulta, miért hagyta el Angela Cullen a belső F1-es körét

Reklám
Forrás: planetf1.com  

 

Releváns cikkek