Quantcast
Legfrissebb híreink
Red Bull: Nem lesz egyelőre büntetés a szabályszegés miatt
Twitter @redbullracing
Formula 1

Red Bull: Nem lesz egyelőre büntetés a szabályszegés miatt

Toto Wolff szerint, a Red Bull a tavalyi szezonban túlköltekezte magát, és ezért az előző héten kivizsgálást indítványozott amit csak egy “nyílt titoknak” nevezett, a Red Bull meg dühösen “fikcióknak” nevezte ezt az állítást.

A tavalyi költekezési limit 145 millió dollár volt, amit az autóra és annak a fejlesztésére kellett felhasználni, a versenyzők kiadásai, reklámozások, utazások ebbe nem számítanak bele. Az olasz média állítja azt, hogy az energiaitalosok nagyon túlköltekeztek, és ebből olyan problémák is lehetnek majd, mint a tavalyi világbajnoki cím elvétele. Wolff mondta, hogy extra 7 millió dollárral lépték túl a keretet, amiért egy gyenge büntetést is kaptak, de azt állítja, hogy a túlköltekezés egy évben olyan előnyt von maga után, ami olyan lendületet ad a csapatnak, hogy a következő években is majd feszegessék a határokat a sikerért.

toto duhos a red bull-ra
Twitter: @totobossf1

Ahogy említettük ezt a Mercedes már előző héten indítványozta, és az volt eddig az információnk, hogy október 5-én szerdán fogják kihirdetni a FIA álláspontját, hogy ki mennyire szegte meg a költekezési tetőpontot, de végül ez a Japán Nagydíj utánra, október 10-ére lett tolva.

Vajon a Red Bull túllépte a költekezési keretet?

Ha túl is lépték a keretet, akkor az pénzbüntetéssel vagy konstruktőri pontok levonásával büntetné a FIA, de akár a bajnokságból való kizárásig is vezethet. Ezt már tényleg csak a Japán Nagydíj után tudhatjuk meg, ahogy még azt is, hogy Verstappen megszerzi-e második világbajnoki címét a hétvégén. Ha érdekel, hogyan lehet világbajnok Verstappen a hétvégén, azt ITT nézheted meg.

 

 

Forrás: Sky Sports / Twitter @redbullracing

Releváns cikkek