Quantcast
Russell Pérezről: Meglepődtem, hogy nem előzött hamarabb
Legfrissebb híreink
Russell Pérezről: Meglepődtem, hogy nem előzött hamarabb
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Russell Pérezről: Meglepődtem, hogy nem előzött hamarabb

Ennek ellenére Russell szerint ez volt a maximum, amit nyújtani tudott az Olasz Nagydíjon.

A brit pilóta egy erős időmérő után a 4. helyről indulhatott, közvetlenül Charles Leclerc mellől. Russell rögtön az első körben előzni próbált, de sikertelenül.

Miután nem tudta megelőzni Leclercet, Sergio Pérez kezdte támadni Russellt. Hosszú körökön át maga mögött tudta tartani a mexikóit, azonban a Red Bull gyorsabbnak bizonyult, és megelőzte őt.

Russell Esteban Ocont is meg akarta előzni, de az 1. kanyarban nem tudott megállni, besorolt Ocon elé, és nem adta vissza a franciának a pozíciót, amiért 5 másodperces büntetéssel sújtották.

Végül ötödikként végzett a versenyen, 20 másodperccel Lewis Hamilton előtt.

„Az ötödik hely volt a maximum, ez egyértelmű. Nem vagyok megelégedve vele, de azt mondanám, hogy ez egy kimaxolt hétvége, tekintve az alacsony leszorítóerős csomagunkat, amelyről tudjuk, hogy nem a legerősebb.”

Reklám

„Gyorsabbak voltunk a McLarennél és az Aston Martinoknál, de a Ferrarik egy kicsivel előttünk jártak. Kemény verseny volt, mert nagy volt a gumikopás.”

„Sok idő van nyitott DRS-ben, de az autók közötti ilyen kis tempókülönbségekkel nem könnyű előzni. Alig várom, hogy legközelebb Szingapúrba indulhassak. Tavaly versenyképesek voltunk ott, és úgy gondolom, hogy az autónk alkalmasabb lesz arra a pályára, így remélhetőleg egy kicsit közelebb tudunk harcolni az élmezőnyhöz, mint itt sikerült.”

Russellt a Pérezzel való hosszú csatáról is kérdezték.

„Figyelembe véve, hogy milyen gyorsak voltak, különösen a nagy sebességű kanyarokban, de a féktávok alatt elég magabiztosnak éreztem magam.”

„Meglepődtem, hogy nem előzött hamarabb. Emiatt azért elégedett vagyok. De, mint mondtam, az ötödik volt a maximum, amit hozhattunk.”

Reklám

HIVATALOS: Hamilton és Russell marad a Mercedes pilótapárosa

Releváns cikkek