Quantcast
Legfrissebb híreink
Norris elutasítja a Red Bull vádját, miszerint megszegte a “úriemberi megegyezést” a Q3 alatt történt incidens során
Formula 1

Norris elutasítja a Red Bull vádját, miszerint megszegte a “úriemberi megegyezést” a Q3 alatt történt incidens során

Lando Norris elutasította a vádakat, miszerint megsértette a “úriemberi megegyezést”, azok után, hogy megelőzte Max Verstappent, aki éppen a gumijait próbálta melegíteni.

Az incidens annak volt köszönhető, hogy a versenyzők a Q3 során először vágtak a neki az a köreiknek, ezért Verstapppen a sikánhoz közelítve lelassított, azonban egy hibának köszönhetően majdnem telibekapta őt Norris.
A Red Bullos versenyzővel egyetemben, a Mclaren pilóta is az első körének a megtételére készült fel, amikor Verstappen verseny mérnöke, Gianpiero Lambiase szólt Maxnak, Norris közeledéséről. Viszont az utóbbi versenyző a baloldali előzést válaszotta, ahova a Red Bull is csúszott, így leterelve őt a fűre.

A McLaren versenyzője kifejezte az elégedetlenségét Verstappennel kapcsolatban, Will Joseph, verseny mérnökének, amiről a következőkben lehet olvasni.

BeszélőÜzenet
NorrisNem tudom... láttátok, hogy mi történt köztem és Verstappen között a kör megkezdése előtt?
JosephIgen, láttuk.
NorrisOké
JosephLeszorított a pályáról, haver?
NorrisMi.. ? Gyerünk! Hogy nézett ki szerinted? Persze! Elakart menni balra, hogy belém jöjjön.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Lando Norris megszegte a “úriemberi megegyezést”.

„Mindketten a pályán voltak, és a pilóták között van egy ilyen úgynevezett úriemberi megegyezés, miszerint amikor a pálya azon részére érünk [ahol egy sikán következik], akkor egyenként áthaladhatnak az utolsó sikánon” – mondta Horner a Sky-nak. “Tehát Lando nyilvánvalóan úgy döntött, hogy át akar lépni a soron, amikor az utolsó sikán felé tartottak.”

Norris

Reklám

Azonban Max Verstappen véleménye szerint Lando Norris sokkal “tiszteletteljesebb” lehetett volna, miután majdnem összeütköztek az időmérő során. Viszont Lando Norris szerint Verstappen is hasonlóan csinálta volna, ha az ő pozíciójában lett volna.

“Nincsen szabály erre, hogy mit csinálhatsz, de amit csinált azt nem teheti meg. Az emberek mindig az utolsó kanyarban előznek annak ellenére, hogy mindezzel mindenki egyetért, hogy ezt nem kéne csinálni. Viszont mindenki csinálja, szóval ez nem számít.”

“Ő ugyanezt tette volna a helyemben, ugyanebben a szituációban. De ebben a helyzetben én nem kanyarodtam volna balra.”

Norris szerint a büntetés biztosan jönni fog, amit így utólag mi is megtudunk erősíteni, hiszen a két versenyző esetét azóta kivizsgálták az FIA felügyelői, amiről itt írtunk.

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram, @mclaren

Reklám

Releváns cikkek