Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Hill: Leclercnek vállalnia kellene a felelősséget a Ferrari kritikája után
Formula 1

Hill: Leclercnek vállalnia kellene a felelősséget a Ferrari kritikája után

Damon Hill, az ex Forma 1-es versenyző szerint Charles Leclerc-nek vállalnia kell a felelősséget a Ferrari utóbbi stratégiai hibája után, amit a Brazil Nagydíj időmérőjén követtek el.

Leclerc volt az egyedüli versenyző a Q3 elején, aki az intermediate gumikon hajtott ki a félig száraz pályára. Ebben az időben a pálya valamennyire száraz volt, de azt mondták a monakóinak hogy maradjon a pályán, hiszen ahogy az már a Q1 végén látható volt a radarokon, egy nagy eső zuhatag volt várható a pályára a Q3 felé.

A hívás a slick gumikra túlságosan későn érkezett a Ferrari versenyzőjéhez, hiszen az időmérős fázist George Russell sóderágyba hajtása miatt megállították. Ami azt jelentette, hogy az eső hamar elérte a pályát, így már senki sem tudott javítani a körén amikor az időmérő újra indult, ezzel pedig Kevin Magnussen nyerte az aznapi kihívást a többi versenyző társa előtt, akinek a nyilatkozatát itt olvashatjátok.

Viszont ezzel Leclerc csak a 10. helyet tudta megszerezni, mivel végül nem sikerült mért kört mennie, aminek értelemszerűen nem örült, és szarkasztikusan beszólt a csapatnak a csapatrádión keresztül, “Srácok, ez aztán kib***ul gyönyörű volt, gyönyörű”.

Hill

Az esetre reflektálva Hill, Leclerc számára egy sokkalta tiszteletteljesebb és felelősségteljesebb attitűdöt javasolt.

“Láthattuk már Charles-t kritizálni a csapatot, amikor szimplán azt mondja, hogy ‘Szép volt fiúk’, de neki is vállalnia kell ezért a felelősséget szintén,” magyarázta a Sky Sports F1 kameráinak.

“Lehet, hogy ezt meg azt nem engedik, hogy megtegyen, talán még nincs meg hozzá a bátorsága, hogy magára vállalja [a felelősséget].”

Hill szerint van kontraszt Verstappen és Leclerc viselkedése között, ahogy a csapatukkal viselkednek.

“Eltudjátok képzelni, hogy milyen lenne, ha Max Verstappen megkérdezné ‘Mi a fenét csinálunk?’. Szerintem a [Verstappen] személyisége tekintélyt parancsoló, és ez egy része, csomagja annak, hogy ő a csapat vezető versenyzője”, boncolgatta még tovább a témát Hill, az RN365 szerint.

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram, @96f1champ, @scuderiaferrari

Slide Up
x

Releváns cikkek