Quantcast
Legfrissebb híreink
Távozik Mick Schumacher a Haastól a 2022-es szezon végén
Forrás: Simon Galloway/LAT Images/Haas Media
Formula 1

Távozik Mick Schumacher a Haastól a 2022-es szezon végén

Mick Schumacher híre csütörtök reggel látott napvilágot, amikor Mick maga rakott ki egy Instagram bejegyzést a hivatalos bejelentés előtt. Helyét Nico Hülkenberg veszi át.

Untitled 1 | Rajtvonal Magazin

A német pilóta a szezon közben egész végig nyomás alatt volt a következő évi ülése miatt, de hiába bizonyult volna esélyesnek az ülése megtartásához Mick, a Haas egy másik utat akar folytatni a 2023-as felhozatalra. Az Instagram bejegyzésében leírja, hogy a mostani Abu Dhabi lesz az utolsó versenye a Haasnál, és nagyon csalódott azért, mert nem sikerült szerződést hosszabbítania. Mindezek ellenére köszönetet mond a Haasnak és a Ferrarinak a lehetőségért.

“Amíg Schumacher nehezen találta a helyét a szezon elején, addig az új csapattársa Kevin Magnussen háromszor is benne volt az első 10-ben, az első négy futamon.” – mondta Guenther Steiner.

A csapat tulajdonos, Gene Haas azt nyilatkozta a planetf1-nak, hogy:

Ebben a sportban, ennyire újonc pilótaként viselkedni, egyszerűen nem megengedhető – túl drága.
Ha a sofőr vét egy hibát, ha a stratégia vagy a gumihasználat rosszul sül el, akkor az millió dollárokba kerül.
Szerintem Mickben hatalmas potenciál van, de amilyen szerencséje volt az autó törésekkel, az nekünk rengeteg pénzbe fájt, amivel nem rendelkezünk nagy számban.

Reklám

A Formula 1 rajongóknak nem kellett sokat várniuk, mivel hamar be lett jelentve Hulkenberg csatlakozása a 2023-as felállásra, és még a szezon előtti Abu Dhabiban rendezett csütörtöki tesztelésben is részt fog venni.

 

 

Borítókép: Simon Galloway/LAT Images/Haas Media

Releváns cikkek