Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Verstappen cáfolja, miszerint a Red Bull két holland versenyzőt akarna alkalmazni a jövőben
Formula 1

Verstappen cáfolja, miszerint a Red Bull két holland versenyzőt akarna alkalmazni a jövőben

Mint a múlthéten megtudhattuk, Nyck de Vries az AlphaTauri-nál fog versenyezni a soron következő szezonban, 2023-ban. A pletykák pedig rövid időn belül el is indultak ezen téma kapcsán, hogy mi lenne, ha Verstappen mellett de Vries is a Red Bull versenyzője lenne a jövőben.

Max Verstappen cáfolta a feltételezést, miszerint a Red Bull egy teljes holland felállást tervezne a főcsapatukba, Nyck de Vries-el. Az újonc holland, az Olasz Nagydíjon kapva-kapott a lehetséges pontszerzésen a verseny során, ezzel elnyerve az AlphaTauri érdeklődését, és aláírva velük egy szerződést a 2023-as pilóta felállást illetően, amiről itt írtunk.
Így ennek kapcsán merültek fel pletykák, hogy vajon a Red Bull, egy holland duót szeretne-e látni a jövőben.

Verstappen korábban egy 5 éves szerződést írt alá az energiaitalos csapattal, ami egészen 2028-ig a csapathoz köti őt.
Csapattársa, Sergio Pérez egészen 2024 végéig maradhat a csapatban az eddigi kilátások szerint, így de Vries formája merőben függeni fog attól, hogy milyen kilátások elé nézhet a mexikói versenyző.

Verstappen

Amikor azonban a lehetséges pilóta felállásról kérdezték Verstappent, visszautasította, hogy ilyen ambíciói lennének a csapatának.

“Nem szabad tőlem ezt kérdeznetek,” – nyilatkozta a Viaplay-nek.

“Ez attól is függ, hogy mi fog történni mellettem, például Checoval [Pérez], ameddig jól fog teljesíteni. De először is élvezzük ki, hogy két holland versenyző van a Formula 1-ben!”

Hosszúra nyúlik vissza a két holland versenyző barátsága

Verstappen és de Vries már sok-sok éve barátok, amit az is megerősít, hogy Max hatására hívta fel Nyck, a Red Bull főtanácsadóját, Helmut Markót az esetleges ülés miatt.
Viszont ahogy Verstappen berobbant a(z) F1-be 17 évesen, úgy csakugyan idősen fog majd csak de Vries F1-es lehetőséghez jutni, 28 évesen.

Verstappen

De Vries rengeteg tapasztalattal rendelkezik más kategóriákból, hiszen 2021-ben ő lett a Formula E Világbajnoka, és kiválóan szerepelt az Endurance Világbajnokságban (WEC) is.
Amihez Verstappen hozzátette, hogy boldog, hogy barátja végre teljes szezont kap a Formula 1-ben.

“Mostantól van egy ülése a következő évekre, ami nagyszerű,” – nyilatkozta Verstappen a RacingNews365-nek.

“Ami kifejezetten tetszik benne, az az, hogy mind a két kezével megragadta a lehetőséget, és azonnal pontokat szerzett, ami miatt nagyon örülök neki.”

“Abban is biztos vagyok, hogy jól fog teljesíteni az AlphaTauri-nál. Ők egy jó csapat és remélhetőleg versenyképesek is [lesznek], meg persze, hogy képesek pontokat is szerezni.”

 

 

Borítókép/képforrás: mirror.co.uk, Instagram: @redbullracing, @alphataurif1

Slide Up
x

Releváns cikkek