Quantcast
Legfrissebb híreink
Button: Norrisnak már győztes autóban kellene ülnie
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Button: Norrisnak már győztes autóban kellene ülnie

Jenson Button 2009 Forma-1-es világbajnoka megkérdőjelezi Lando Norris döntését, azt illetően, hogy egy hosszútávú szerződést írta alá a McLaren-nel, felhozva azt, hogy a karrierje ezen szakaszában már győzelemre alkalmas autóban kellene ülnie.

Norris tavaly, röviddel a 2022-es szezon megkezdése után kötött szerződést a wokingiakkal, aminek keretében 2025-ig odaláncolta magát a csapathoz.

Akkoriban Button meglepőnek tartotta, hogy annak ellenére is aláírta a szerződést, hogy nem alakult túlságosan jól a szezon azon része, és az autó sem volt túl jó.
Egy évvel később a brit véleménye nem változott Norris helyzetét illetően.

“Meglepődtem amikor aláírta a hosszútávu megállapodását, mert ebben a sportban sosem tudhatod, hogy ki lesz elől, ezért egy nyerő autóban kell lenned. Csak a tehetséged nem elég ahhoz, hogy elől legyél. ”

“Tudod, hogy segítened kell a csapatnak a fejlesztésben, de ehhez egy versenyképes autó kell, amivel versenyeket lehet nyerni. Viszont ezt a McLaren még nem adta meg neki.”

McLaren
Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

A 23 éves Norris az ötödik szezonja hajnalán van a McLaren csapatával, és erősen hisz abban, hogy a wokingiak visszatérhetnek oda, ahol fénykorukban voltak, ezért abban bízik, hogy ez a lojalitása kifizetődik majd egyszer.
Viszont Button szerint mostanra már világbajnoki címért kellene harcolnia.

“Jól csinálják a dolgokat, de a karrierje ezen pontján már egy nyerő autóban kellene, hogy legyen.”

“Szóval majd meglátjuk, hogy a következő években, hogy alakul a sora, remélem, hogy a McLaren, az Alpine és az Aston Martin közelebb lép az élmezőnyhöz és akár megnehezítik majd a dolgukat. Remélhetőleg 2023-ban, és 2024-ben még inkább látni fogjuk ennek az előnyeit.”

 

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek