Quantcast
Legfrissebb híreink
Stroll elmesélte a balesete óta történt visszatérését
Formula 1

Stroll elmesélte a balesete óta történt visszatérését

Lance Stroll egy instagram posztban osztotta meg, hogy a több mint két héttel ezelőtti balesete óta milyen nehéz megpróbáltatásokon ment keresztül, és hogy milyen kihívásokkal kellett megküzdenie.

“Szeretnék ma egy pillanatot szánni arra, hogy átgondoljam az elmúlt heteket, és megosszam veletek a történetemet. Szombaton, február 18-án Spanyolországban edzés közben elbuktam a biciklimmel. A vizsgálatok kimutatták, hogy törés és elmozdulás van a jobb csuklómban, egy törés a balcsuklómban, részleges törés a bal kezemben, és végül egy másik törés a jobb lábam nagylábujjában.”

“Mivel a szezon kezdete már a sarkon van, az időzítés nem is lehetett volna rosszabb. Az orvosi csapatom eleinte úgy gondolta, hogy nemcsak a teszteket, de reálisan nézve az első néhány versenyt is ki fogom hagyni. 48 órával a balesetem után/12 nappal az első verseny előtt Dr. Javier Mir sikeresen megoperálta a jobb csuklómat. A műtétet követően Dr. Mir azt mondta, hogy ha keményen dolgozom, akkor Jeddára visszatérhetek, és egy kis szerencsével optimista volt, hogy Bahreinben versenyezhetek – de ez csak halvány lehetőség volt. A mai napig meg vagyok győződve arról, hogy a Dr. Mir által mutatott sürgősség segített abban, hogy eljussak Bahreinbe.”

“A munka nem volt befejezve. Sajnos Dr. Mir elmagyarázta, hogy a bal kezemben/csuklómban és a lábujjamban lévő törések nem alkalmasak rögzítésre, és hogy konzervatívabb megközelítésre kell hagyatkoznom a többi sérülésem gyógyítása érdekében. Az orvosi csapatom gondoskodott arról, hogy a testem csontgyógyulásra utaló jeleket adjon. Ez lett a főállásom, hogy megpróbáltam mindent kombinálni, ami segíthetett, még ha csak 0,5%-kal is.”

“Kezdetben lassú volt a fejlődés – sok segítségre volt szükségem még az otthoni napi feladatok elvégzésében is. De minden nap egyre jobb lett, és amint a 4. napon levették a gipszet, lehetővé vált, hogy esélyünk legyen a bahreini versenyre. Az orvosi csapatom kidolgozott egy programot, amely segít helyreállítani a csuklóm mozgékonyságát és erejét. A rehabilitáció kemény munkát és kitartást igényelt – de a hihetetlen orvosi csapattal, valamint a barátaim és a családom támogatásával képes voltam átvészelni a fájdalmat, és újra pályára lépni Bahreinben a csapattal és a versenyzőtársaimmal.”

Ezek után még megköszönte mindenki más támogatását, és ezzel egyaránt az üzeneteket és a jókívánságokat, amiket kapott az elmúlt idő során.
Az alábbi poszton keresztül meg is lehet nézni pár videót a speciális rehabilitációról, amit Strollnak kellett csinálni, ami videót nézve igen megbecsülendő, főleg törött csuklókkal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lance Stroll (@lance_stroll)

A versenyt végül ennek ellenére is a 6. helyen fejezte be, amit a harmadik helyen végző Fernando Alonso elismert a verseny után.

“A csapattársam 12 nappal ezelőtt műtéten esett át, és most mindenkivel együtt küzd. Ez csodálatos a csapat számára. Nagyszerű hétvége volt, és a dobogón végezni az év első versenyén egyszerűen csodálatos.”

Alonso szerint irreális, hogy dobogót szereztek az Aston Martinnal

Forrás: mirror.co.uk  

Releváns cikkek