Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Jackie Stewart azt állítja, Lewis Hamiltonnak komoly problémái vannak, és már nincs meg benne az éhség
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Jackie Stewart azt állítja, Lewis Hamiltonnak komoly problémái vannak, és már nincs meg benne az éhség

Az F1-legenda Sir Jackie Stewart szerint Sir Lewis Hamilton soha nem fogja megnyerni rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét, mert komoly problémái vannak és már nincs meg benne az az éhség.

Amióta a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon vitatható módon lemaradt a rekordot jelentő nyolcadik versenyzői koronáról, Hamilton kénytelen végignézni, ahogy Max Verstappen uralja az F1-et.

A hétszeres világbajnok a Verstappen elleni vereség óta nem nyert futamot, és mindössze egyetlen pole pozíciót szerzett a Mercedes versenyképességért folytatott küzdelmei közepette, miután 2022 elején a szabályok átalakítása miatt a Mercedes újjáalakult.

Hamilton nemrég írt alá új, kétéves szerződést a Mercedesszel, amely a 40. születésnapján túl is az F1-ben tartja, és ezt a döntést elmondása szerint az motiválta, hogy “befejezetlen ügyei” vannak az F1-ben.

A háromszoros világbajnok Stewartnak azonban komoly kétségei vannak afelől, hogy Hamilton képes lesz elérni ambícióit.

“Először is, Lewis az egyik legjobb, aki valaha a Forma-1-ben vezetett” – mondta Stewart a Bild című német lapnak.

“De az igazság az, hogy az elmúlt évtizedben egy olyan csapatnál versenyzett a Mercedesnél, amely gyakorlatilag versenyen kívül volt.
Ez idő alatt Lewisnak csak egyetlen igazi versenytársa volt: a mindenkori csapattársa. A 2016-os évet leszámítva mindig ő került ki győztesen a párharcból.

“Akkor kikapott Nico Rosbergtől. Tisztelettel: jó versenyző, de nem a legtehetségesebb a világon. De Rosberg éhes volt, és abszolút meg volt benne az akarat, hogy világbajnok legyen. Lewisban már nincs meg ez az éhség.

“Emiatt – és mert az autója már nem egészen olyan erős – komoly problémái vannak.”

“Ez [a nyolcadik bajnoki cím] a Mercedestől is függ. Nem lehetetlen, de még mindig nem hiszem, hogy képes lesz rá. Nem hiszem – a Ferrarival kapcsolatos pletykák ellenére sem -, hogy újra csapatot váltana.”

Annak ellenére, hogy a Mercedesnek az elmúlt két szezonban nehézségei voltak, Hamilton még mindig hisz abban, hogy a német gyártó újra az élmezőnybe kerülhet.

“A cél egyszerű. A cél kitűzése egyszerű, de annak elérése nem az. Csak biztosítani kell, hogy minden hétvégén teljesítesz.”

“Még mindig úgy érzem, hogy minden hétvégén javulni tudok. Ezt szeretem ebben a sportban – soha nem fogod elérni a tökéletességet, de a tökéletességre való törekvés körülbelül az egyik legjobb dolog, amit tehetsz.”

“Ha nem jövőre lesz, akkor tovább dolgozunk rajta, de őszintén hiszem, hogy ha nem jövőre, akkor majd az azt követő évben.”

Russell Pérezről: Meglepődtem, hogy nem előzött hamarabb

Slide Up
x

Releváns cikkek