Quantcast
Legfrissebb híreink
De la Rosa: Alonso még egy világbajnoki címet érdemel
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

De la Rosa: Alonso még egy világbajnoki címet érdemel

Pedro de la Rosa elárulta, hogy ki az igazi Fernando Alonso, és mi különbözteti meg őt a többi versenyzőtől, akit már a pályafutása kezdete óta ismer.

Az Aston Martin honlapján De la Rosa, aki jelenleg az Aston Martin F1-es csapatának nagykövete, elmondta, hogy tizenéves kora óta ismeri Alonsot. Ez volt az az időszak, amikor Alonso a gokartozásban lépdelt felfelé a ranglétrán, míg a most 52 éves, De la Rosa a formaautókban tette meg első lépéseit.
Ha visszagondol arra az időre, utóbbi főleg arra emlékszik, hogy Alonso mennyire félénk volt, de most azt mondja, hogy már akkoriban is tehetségesnek tartotta.

“Még gyerek volt, amikor először találkoztam vele. Ő éppen a gokartozásban emelkedett felfelé, én pedig épp akkor nyertem meg a brit Formula Renault bajnokságot. Azelőtt soha nem hallottam róla. Tudtam, hogy ő is az új generációs versenyzők közé tartozik, de olyan fiatal és félénk volt. Nehezen tudta kifejezni az érzéseit, és nehezen beszélt a versenyzésről, és emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy lehet, hogy nagyon tehetséges, de még sokat kell tanulnia.”

De la Rosa csak 2001-ben, a Spanyol Nagydíjon vette észre, milyen jó Alonso valójában. Ő maga egy Jaguart vezetett, míg Alonso a Minardinál versenyzett. A futam rajtjánál mind a két pilóta a rajtrács hátsó részén állt. Alonsónak alig volt tapadása a limitált Minardival, de keményen küzdött, De la Rosával.

“A 2001-es Barcelonai a Spanyol Nagydíjon jöttem rá, hogy ő más, mint a többi versenyző. Én a Jaguarnál voltam, míg ő a Minardinál. Volt egy problémám a kvalifikáción, így a rajtrács végéről indultam. Fernando, egy sokkal kevésbé versenyképes autóval, néhány pozícióval előttem volt, és az első körökben harcoltunk. Az autójának egyáltalán nem volt tapadása – vezethetetlen volt -, de valahogy mégis harcolt, miközben abszolút késhegyre menően vezetett. Emlékszem, ahogy a kanyarban próbálta egyensúlyozni az autót.”

Mostanra mindketten jó barátok lettek. De la Rosa már is abbahagyta a versenyzést, azonban Alonso még a harmadik világbajnoki címére hajt.

Reklám

“A természetes tehetsége őrületes. Ehhez párosul a heves elszántság és elkötelezettség, intenzív összpontosítás. De az alkalmazkodóképessége az, ami megkülönbözteti őt. Bármit is dobsz elé, a gumik állapotát, az autó típusát, a pálya jellegét, ő gyorsan a határon lesz. Sok olyan világbajnok van, aki elveszíti az élét, amikor már nincs versenyképes autója. Fernando nem ilyen. Ő megőrizte a szintjét és a motivációját. Az, hogy annyi F1-es dobogós helyezést ért el, mint ő, és hogy még mindig megvan benne ugyanaz az éhség, mint amikor elkezdte, annak ellenére, hogy annyi éven át nem volt versenyképes autója, ez olyasmi, amit igazán csodálok benne.”

“Egy álom válna valóra, ha Fernando ismét világbajnok lenne. Megérdemli. Bármit is teszel az életben, ha a legjobbat nyújtod, előbb-utóbb megjutalmaznak, és Fernando évtizedek óta a legjobbját nyújtja. Ha figyelembe vesszük azt az utat, amin végig ment, mindent, amit beletett, és mindazt, amin keresztülment, az, hogy ismét világbajnokságot nyerjen, méltó lezárása lenne egy figyelemre méltó Forma-1-es karriernek.”

Alonso szerint irreális, hogy dobogót szereztek az Aston Martinnal

Forrás: astonmartinf1.com  

Releváns cikkek