Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Alonso: Lassúak voltunk az elejétől a végéig
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Lassúak voltunk az elejétől a végéig

A zandvoorti dobogóra való visszatérés örömét követően az Aston Martin a 2023-as szezon eddigi leggyengébb versenyhétvégéjét produkálta Monzában, Alonso csak a 9. lett.

Fernando Alonso kilencedik helyezése az Olasz Nagydíjon 2023-ban idén elért legrosszabberedménye volt, a rajtrácson elért 10. pedig a legrosszabb rajtpozícióját jelentette, amióta csatlakozott az Aston Martinhoz.

Alonso 46 másodperccel a végzett Verstappen mögött, és 23 másodpercre az ötödik helyezettől, míg az időmérős hátránya 1,123 volt a polet érő időhöz képest. Csapattársa, Lance Stroll  utolsóként kvalifikálta magát. A párost 0,817 mp választotta el a Q1-ben.

“Lassúak voltunk az elejétől a végéig, és nem is tudtunk a kilencedik helynél jobban küzdeni. Nyilván számítanak ezek a pontok, de remélhetőleg sok tanulságot is le tudunk vonni.”

“Frusztráló, mert egy mentálisan és fizikailag is megterhelő volt egy olyan autót vezetni, ami alig tapadt, és elég trükkös volt vezetni. Számomra ez volt az eddigi legnehezebb verseny a szezonban.”

“Ráadásul ez a legrosszabb eredmény eddig, szóval senki sem fog emlékezni erre a versenyre. De én igen, mert nagyon nehéz verseny volt. De ahogy mondtam, jó lecke lesz ez és legközelebb jobbak leszünk.”

Tom McCollough, az Aston Martin teljesítményért felelős vezetője nem csügged a csapat tempóhiánya miatt, mert az időmérőn nagyon jól teljesítettek.

“Az időmérős hátrány nem volt távol attól, amit reméltünk. A legtöbb hétvégén nagyon közel vagyunk a Mercedeshez. Azt hiszem, sokat kihoztunk a kemény és közepes gumiból. A lágy gumi nem volt az erősségünk.”

Azt hiszem, sokat kihoztunk a kemény és közepes gumiból. A lágy gumi nem volt az erősségünk. Még mindig hátra van némi elemzés, hogy megértsük ezt a pályát lágy gumin is, amelyen általában jól megyünk. Még meg kell értenünk.”

Krack szerint az Aston Martin lehet még a második leggyorsabb

Slide Up
x

Releváns cikkek