Quantcast
Legfrissebb híreink
Pérez biztos benne, hogy a biztonsági autó nélkül is nyert volna Bakuban
Fotó: Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez biztos benne, hogy a biztonsági autó nélkül is nyert volna Bakuban

Sergio Pérez szerint tiszta tempóból megnyerte volna az Azerbajdzsáni Nagydíjat, és a stratégiáját segítő biztonsági autós fázis nélkül is legyőzte volna csapattársát.

Max Verstappen korán átvette a vezetést a versenyen, míg Pérez a második helyre lépett előre. Préez úgy került az élre, hogy a biztonsági autós periódus alatt tette meg a kötelező bokszkiállását, míg Verstappen időt vesztett, amikor korábban érkezett be.
A mexikói azonban biztos benne, hogy a biztonsági autó nélkül is megnyerte volna a versenyt.

“Igen, úgy gondolom, hogy vasárnap Bakuban megvolt a tempóm ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt” – nyilatkozta Pérez.

“Azt hiszem, azon a körön az első stintben, ha nem állt volna ki a bobkszba, sosem lehet tudni, de elég közel voltam a DRS-hez, de ő már akkor is küszködött a gumikkal. Szóval azt hiszem, elkaptam volna.”

Nem hiszi, hogy a Red Bull úgy időzítette Verstappen bokszkiállását, hogy a mexikói ne tudja őt megelőzni.

“Nem hiszem. Szerintem azért hozták ki Maxot a bobksza, mert úgy gondolták, hogy küszködik a gumikkal. A mögötte haladók is kiálltak szóval ez csak egy reakció volt rá. Szóval szerintem mindkét autó számára a lehető legjobb stratégiát akarták kialakítani.”

Reklám
Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Később a versenyen Verstappennek tanácsot adtak arról, hogy csapattársa hogyan gazdálkodik a gumijaival. Pérez szerint ez azt mutatta, hogy aznap többet tudott kihozni az autóból.

“Nyilvánvalóan, amikor amikor a tiszta tempó alapján megnyered a versenyt, akkor jobban teljesítettél, mint a csapattársad. Biztos vagyok benne, hogy Max és a csapat meg fogja ezt nézni, és biztos vagyok benne, hogy megértik. Ezért is fontos a mi oldalunkról is, hogy megérthessük ezeket a gyengeségeket.”

A futam után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kiemelte, hogy Perez eddig csak utcai pályákon nyert nekik. A versenyző azonban hisz abban, hogy a Red Bull autójával idén elért eredményei más pályákra is átvihetők lesznek.

“Az utcai pályákon nagyon erősnek kell lenned a versenyen, nagyon erősnek kell lenned a nyomás alatt. Tudnod kell kezelni a nyomást, és nem hibázhatsz. Ha normálisan, egy normál pályán kisebb hibákat követsz el, akkor megúszhatod. Viszont az utcán már nem. Több önbizalmam van, mint másoknak a verseny napján az utcai futamokon, nem tudom. Viszont a nap végén, ahogy Bakuban nyertem tiszta tempóval, nem számít, hogy utcai vagy állandó pálya. Ha Bakuban képes vagyok erre, akkor bárhol meg tudom csinálni.”

Tavaly év elején Péreznek többször is engednie kellett, hogy Verstappen megelőzze őt, amikor a csapat utasította. Hálás, hogy a Red Bull hagyja őket küzdeni – egyelőre.

Reklám

“Hiszem, hogy a csapat ugyanannyi támogatást ad nekem, mint Maxnak, és nagyjából a szezon eleje óta ezt teszik. Szóval azt hiszem, ezt nagyon nagyra kell értékelnünk a Red Bull részéről, mert a Red Bullnak nagyon könnyű lenne a 20. körtől kezdve csapatutasításokat végrehajtani, vigyázni az autókra, és biztosítani, hogy nagyon megbízható autónk legyen, és így tovább.

“Dzsiddában és Bakuban végig nyomtuk a versenyt. Bakuban néhányszor nekimentünk a falnak, mind a ketten, és ez csak azért volt, mert annyira a határon voltunk. Jól ment, de könnyen lehetett volna sérülés, és könnyen lehetett volna problémánk.”

Perez szerencsésnek érzi magát, hogy az autója nem sérült meg a bakui falnak ütközés után

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek