Quantcast
Legfrissebb híreink
Wolff azt tanácsolta Hornernek, hogy kerülje a paranoiát a csapaton belül
Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Wolff azt tanácsolta Hornernek, hogy kerülje a paranoiát a csapaton belül

A Mercedes-főnök Toto Wolff úgy véli, a Red Bull-os kollégája Christian Horner szuper trükkös feladatot kapott Max Verstappen és Sergio Perez F1-es címvédésének menedzselése terén.

Verstappent és Pérezt a hétvégi Miami Nagydíjon mindössze hat pont választja el egymástól a bajnokságban, miután az idei szezon első négy fordulóból fejenként két-két győzelmet szereztek.
Mivel a Red Bull dominánsan kezdte az idieiévet, Verstappen és Pérez úgy tűnik, hogy a csapaton belüli küzdelemben egymásnak feszülhetnek, hogy eldöntsék az idei világbajnoki címet.

Wolff, aki megtapasztalta a Lewis Hamilton és Nico Rosberg közötti intenzív rivalizálás felügyeletét, amikor 2014 és 2016 között egymást követő világbajnoki címekért párbajoztak, betekintést nyújtott Horner számára.

“A múltamból kiindulva ez egy szuper trükkös feladat Christian és a csapat számára, mert nyilvánvalóan mindkét pilóta megpróbálja majd mindig úgy érezni, hogy tisztességesen és egyenlően bánnak velük, miközben megpróbálnak előnyt szerezni” – mondta Wolff a pénteki miami sajtótájékoztatón.

“A mi csapatunkban fontos volt, hogy nagy átláthatóságot és tisztánlátást tartsunk fenn, megbeszéléseket folytassunk, mielőtt ténylegesen versenyezni megyünk vasárnap, és határokat szabunk. A végén mindkét versenyző, még Nico és Lewis is tiszteletben tartotta a csapat véleményét, miközben elismertük, hogy harc van, és harc folyik kettejük között. Szóval visszatekintve az időben, vannak dolgok, amiket valószínűleg másképp csináltam volna, különösen 2016-ban.

“Viszont a helyes egyensúly megteremtése aközött, hogy elfogadjuk, hogy ez a két srác a bajnoki címért versenyez, és ez egy garázsban történik, ugyanakkor egy nagyobb struktúra részei. Azt hiszem, ez nem mindig könnyű, mert ők nagyon versenyképes állatok.”

Reklám

Horner nem tudott ellenállni Wolff pimasz szúrásának, és válaszolt, miközben arról elmélkedett, hogy mi lesz a legfontosabb kihívása.

“Úgy gondolom, hogy ez egy luxus probléma. Először is, bármelyik csapatfőnök a bokszutcában remélné, hogy ez a probléma felmerül, és ezt már korábban is tapasztaltuk. A legfontosabb dolog az, hogy a paranoia ne kússzon be, és mindkét versenyzőt egyformán kezeljük. Fáradozzunk az egyenlőség biztosításáért, egészen odáig, hogy ki hajt ki először a garázsból minden hétvégén. Még az eligazításon is váltogatjuk, hogy ki beszél először.”

“De tudod, ez versenyzés, ez a Forma-1, és időnként történik valami, például egy biztonsági autó vagy egy bokszkiállás. Nem tudsz minden szempontot ellenőrizni a sporton belül, és még mindig vannak változók. Azt hiszem, amíg a versenyzők tudják, hogy mindketten egyenlő esélyt kapnak, és végső soron azon múlik, hogy mit tesznek a pályán.”

“Azt akarod, hogy ez ott játszódjon le, nem pedig például a megbízhatóságon keresztül, hogy kulcsszerepet játsszon a két versenyződ közötti bajnoki küzdelemben a saját csapatodon belül.”

Megmondták Péreznek, hogy férkőzzön be Verstappen bőre alá

Reklám

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek