Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Ben Sulayem: Az FIA nem fogja megszegni a szabályait az új csapatok miatt
Fotó: FIA
Formula 1

Ben Sulayem: Az FIA nem fogja megszegni a szabályait az új csapatok miatt

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke azt mondja, megérti a Forma-1-es csapatok aggodalmait, amelyeket azután fogalmaztak meg, hogy az irányító testület új csapatokat hívott meg a bajnokságba.

Hangsúlyozta azonban, hogy a sportot irányító testület nem utasíthatja el egy olyan csapat jelentkezését, amely megfelel az F1-be belépni kívánókkal szemben támasztott kritériumoknak.
Az FIA idén februárban szólította fel az új csapatokat az érdeklődésük kifejezésére. Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali azonban nem örül annak, hogy a jelenlegi 10 csapatnál nagyobbra bővítenék a rajtrácsot, és nemrég azt mondta, hogy a jelenlegi 20 fős rajtrács több mint elég.

Az FIA-nak és a Forma-1-nek a hónap végéig kell döntenie arról, hogy elfogadják-e az új nevezéseket.

“Van néhány csapat, amelyik be akar jönni. Örülünk, hogy kifejezik érdeklődésüket. Együtt dolgozunk a FOM-mal és Stefano Domenicalival” – mondta.

Az F1-nek és az FIA-nak is megvan a hatalma arra, hogy bármelyik jelentkezőt elutasítsa. Ben Sulayem elmondta, hogy megérti, hogy a meglévő csapatok közül sokan miért nem támogatják a rajtrács bővítését.

“Látom a csapat[ok] kérdéseit. Ez valami fontos dolog. Nekünk az FIA-nál is megvan ez az aggodalmunk.”

Azonban az FIA nem utasíthatja el azokat a pályázatokat, amelyek megfelelnek az általa meghatározott kritériumoknak.

“Amikor a szándéknyilatkozatról beszélünk, ott még mindig vannak szabályok, és nem zárhatjuk le a jelentkezést, és nem mondhatunk nemet, mert van más választásunk, és nem mondhatunk nemet nekik akkor sem, ha teljesítik a jelentkezést. Szóval tényleg megértem a többi csapat aggodalmát, amikor egy másik csapatról van szó. Emellett nem szegjük meg a szabályokat. Elvárnám, hogy megértsék az álláspontunkat, amikor erről van szó. Így tudunk együtt haladni előre. Látod? Ahogy mondtam, megértem, de abban is biztos vagyok, hogy ők is megértik az álláspontunkat. Egy dolgot nem fogok tenni: megszegni a szabályokat.”

Ben Sulayem üdvözölte a Honda nemrég tett bejelentését, miszerint 2026-tól teljes jogú motorgyártóként tér vissza az F1-be.

“Több motorgyártóval sokkal elérhetőbb lesz a sportág, és arról beszélünk, hogy az árak csökkennek.”

Ben Sulayem szerint az F1 nem zárkózhat el a potenciális új belépők elől.

“Végső soron meg kell győződnünk arról, hogy nem csak egy zárt pálya, amelyet megnyitunk a nagy csapatok előtt. Így most a PU-val[erőforrás], ahol a kezdetekkor csak egy vagy kettő volt, most hatan leszünk. Nagyon boldog vagyok, ahogyan ez megy.”

Franz Tost: Nagyon nehéz az újoncoknak az F1-ben

Forrás: racefans.net  

Slide Up
x

Releváns cikkek