Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner: Ricciardo minden elvárásnak megfelelt a visszatérése során
Fotó: Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Ricciardo minden elvárásnak megfelelt a visszatérése során

Christian Horner szerint az AlphaTauri versenyzője, Daniel Ricciardo minden elvárásnak megfelelt a Forma-1-es visszatérésekor korábbi csapatánál.

Ricciardo, aki a Red Bull harmadik pilótája volt a McLarenből való távozása után, a Red Bull testvércsapatánál Nyck de Vries helyére szerződött a Magyar Nagydíj előtt.

A 34 éves ausztrál a nyári szünet előtti két futamon is megmutatta, hogy visszanyerte versenyképességét, Magyarországon és a spái sprinten is megelőzte csapattársát, Yuki Tsunodát. A Belga Nagydíj kvalifikációján egy törölt köridő miatt nem jutott be a Q2-be.

Azzal is lenyűgözte a csapatot, hogy Magyarországon a 13. helyre jutott fel, miután egy rajtbaleset miatt a mezőny végére esett vissza. Belgiumban azonban nem tudta megismételni ezt a visszatérést, mivel a csapat nem találta a módját, hogy kivezesse a forgalomból. Eközben Tsunoda értékes pontot szerzett a 10. hellyel a Faenza-i csapat számára.

A versenyhétvége előtt a Red Bull csapatfőnöke, Horner azt mondta, Ricciardo minden elvárásnak megfelelt, amit a Red Bull és az AlphaTauri támasztott vele szemben.

“Úgy gondolom, hogy megfelelt. Látva, hogy mit csinált Silverstone-ban a gumiteszten, azt hiszem, utána megváltoztak az elvárások, és minden elvárásnak megfelelt” – mondta Horner.

“Amit az AlphaTauri számára hozott, az egy hatalmas mennyiségű tapasztalat és valószínűleg némi irányvonal, nyilvánvalóan azzal a tapasztalattal, amit nagydíjgyőztesként hoz magával. Valójában nagyon, nagyon jól felmentette magát.”

Ricciardo spái visszatérése óta második versenyét kommentálva Jody Egginton, az AlphaTauri technikai igazgatója így nyilatkozott.

“Daniel számára nehezebb volt, mivel a verseny nagy részét a forgalomban töltötte.”

“Nem tudtuk szabad levegőre juttatni, hogy egy erős kört rakjon össze, ahogyan azt Magyarországon sikerült neki jó hatásfokkal megtennie. Ez sajnálatos volt. A sprintversenyen nyújtott erős teljesítménye azonban rávilágít arra, hogy haladunk előre” – mondta Egginton.

“Még mindig hiányzik némi terhelés az autóból, de meg vagyok győződve arról, hogy amikor Daniel jobban megismeri az autót és a gumikat, akkor igazán jó munkát fog végezni” – tette hozzá Franz Tost az AlphaTauri csapatfőnöke.

Ricciardo elmondta, hogy elégedett a visszatérésévek, tekintve, hogy eddig elég kevés időt tölthetett az autóban. Úgy véli, hogy a nyári szünet előtti két extra versenyen való részvétel előnyös lesz számára, amikor a 2023-as szezon augusztus végén folytatódik.

“Igazából nagyon örülök, hogy a szünet előtt kaptam ezt a kettőt, mert ez ad valamit, amin biztosan elgondolkodhatok, amire építkezhetek, és amire visszadobhatok néhány kérdést a csapatnak” – mondta.

“Kilenc nappal ezelőtt még nem vezettem ezt az autót, szóval, ha mindent perspektívába helyezek, azt hiszem, rendben vagyunk” – zárta Ricciardo.

Montoya: Verstappen autójával hét további másik versenyző is világbajnok lehetne

Releváns cikkek