Quantcast
Legfrissebb híreink
Montoya: Verstappen autójával hét további másik versenyző is világbajnok lehetne
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Montoya: Verstappen autójával hét további másik versenyző is világbajnok lehetne

Juan Pablo Montoya lekicsinyelte Max Verstappen F1-es dominanciáját, szerinte a Red Bull autójában legalább hét másik versenyző is világbajnok lehetne a rajtrácson.

Verstappen zsinórban harmadik világbajnoki címe felé halad gőzerővel, miután a 2023-ban eddig megrendezett 12 futamból 10-et megnyert, köztük egy sorozatban nyolc egymást követő győzelmet.

A hollandnak 125 pontos előnye van Red Bull-os csapattársával, Sergio Pérezzel szemben, és megállíthatatlannak tűnik a háromszoros világbajnoki cím felé vezető úton.

“Jelenleg [Verstappen] nagyon jó munkát végez, de ugyanolyan legyőzhetetlennek tűnik, mint amikor Hamilton mindent megnyert, ez a valóság” – mondta a hétszeres F1-es nagydíjgyőztes Montoya.

“Max nagyon jó pilóta, de eddig a legjobb autóban. Max sebessége most semmivel sem jobb, mint két évvel ezelőtt, valószínűleg ugyanolyan. Az autó sokkal jobb.”

“Ha kivesszük Maxot abból az autóból, akkor van körülbelül hét vagy nyolc olyan versenyző, aki világbajnok lehetne abban az autóban. Ha ő nem lenne benne, de Checo, Hamilton, Sainz, Leclerc, ők világbajnokok lennének.”

Montoya Lewis Hamiltont is leszólta, aki hét világbajnoki címéből hatot a Mercedes 2014-2020 közötti dominanciájának időszakában nyert, amiért nemrég panaszkodott a Red Bull fölényére.

“Nagyon menő dolog panaszkodni, amikor nem nyersz, de amikor Lewis nyert, azt mondta, hogy az autó nem adott neki előnyt. Valójában a Mercedes előnye akkora volt, mint amekkora jelenleg a Red Bullé” – tette hozzá.

“Nem azt akarom mondani, hogy Hamilton nem jó – épp ellenkezőleg, nagyszerű versenyző. De a sport valósága az, hogy a legjobb autóban kell ülnöd” – zárta Montoya.

Marko: Andretti vegye meg az Alpine-t

Releváns cikkek