Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc szerint a 2024-es Ferrari teljesen más lesz
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc szerint a 2024-es Ferrari teljesen más lesz

A Ferrari azzal a nagy tervvel indult el idén, hogy kihívja a Red Bull-t a bajnoki címért, de az SF-23 nem nyújtotta a Charles Leclerc és Carlos Sainz által igényelt teljesítményt. Leclerc szerint a jövő évi autó teljesen más lesz.

Sainz nyert a Szingapúri Nagydíjon, ezzel ő az első nem Red Bull-pilóta, aki győzni tudott idén, de ez még mindig messze van attól, amit a csapat 2023-ban remélt. Most a figyelem a jövő évre irányul, és Leclerc szerint az az autó egészen más lesz, mint az idei.

Charles Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Rengeteget tanultunk Monzában, különösen a gyengeségeinkről. Monza után több olyan dolgot is megértettünk, ami jól jött erre az évre. Jó dolgokat tanultunk az elmúlt néhány versenyen. Hogy ez-e minden vagy sem, nehéz megmondani, amíg ténylegesen el nem értük a fejlesztési programunk csúcsát, és meg nem tudjuk erősíteni, hogy az volt.”

“Ez nagyin fontos. Jó, hogy meg tudtuk érteni az autót a szezon vége előtt, és még van néhány verseny hátra. Voltak dolgokat, amelyeket Monzában teszteltünk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy valóban jók, és így is volt. Sokat tanultunk Zandvoortban és Monzában, és ez jó erre az évre, bár nem hiszem, hogy ez megfordítja a szezonunkat.”

“Minél többet tanulunk, annál jobb a jövő évi autó utolsó néhány részletének elkészítése. A 2024-es projekt nagyon különbözik az idei autótól. Amit eddig tanultunk, megerősítette, hogy jó irányba indultunk el a jövő évi autóval.”

Hamilton: A Mercedesnek minden idők legjobb fejlesztésére van szüksége ahhoz, hogy utolérje a Red Bullt

Releváns cikkek