Quantcast
Legfrissebb híreink
Verstappen elmondás alapján, a garázsában szeretné látni Schumacher F2004-es autóját
Fotó: Alex Bierens de Haan /Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen elmondás alapján, a garázsában szeretné látni Schumacher F2004-es autóját

A háromszoros világbajnok Max Verstappen szokatlan felhívással fordult a Ferrari elnökéhez, John Elkannhoz.

De mielőtt felpörögnének a motorok, nem arról van szó, hogy Max a Red Bulltól a Scuderiához váltana, bár egy ilyen perspektíva a jövőben valamikor elképzelhető.

Sokkal inkább az, hogy Verstappen egy különleges kéréssel állt elő – szeretné megszerezni Michael Schumacher ikonikus Ferrari F2004-esét, azt a gépet, amellyel a nagy német uralta a 2004-es szezont, az abban az évben megrendezett 18 fordulóból, 13-at megnyerve, és ezzel megpecsételve hetedik és utolsó koronáját.

“Szeretném, ha a garázsomban lenne az összes Red Bull autó, amellyel F1-es világbajnokságot nyertem, Michael Schumacher Ferrari F2004-esével együtt” – mondta Verstappen az olasz Gazzetta dello Sportnak.

“Ez egy hihetetlen autó, de nem tudom, hogyan venném meg. Ez egy felhívás John Elkannak, remélem, olvassa ezt az interjút, és talán felhív.”

A Ferrari-főnök ügyes tárgyalóként talán továbbítja Verstappennek a saját kérését, és felajánlja Schumacher domináns versenygépét a hollandnak, cserébe egy többéves szerződésért a Scuderiával, amint jelenlegi szerződése a Red Bull-lal 2028 végén lejár.

Reklám

“Tudom, hogy a Ferrari hihetetlen múlttal rendelkezik a Forma-1-ben, és hihetetlenül jó csapat, amellyel versenyezni lehet” – mondta Verstappen nemrég a Sportweeknek.

“Tudom, hogy amikor a jelenlegi szerződésem lejár, 31 éves leszek, és teljesen meg vagyok győződve arról, hogy még mindig nagyszerű dolgokra leszek képes.”

Verstappen csatlakozása a maranellói házhoz enyhén szólva is csábító ajánlat.

A 26 éves versenyző azonban gyakran emlegette azt is, hogy a karrierjének a befejezése a Red Bull-családdal együtt ugyanolyan csábító lenne.

“Gyönyörű történet lenne, ha örökké itt vezethetnék, az biztos, valami olyan, ami csodálatos lenne” – mondta Verstappen a Sky F1-nek.

Reklám

“Nagyon boldog vagyok azzal, ahol most vagyok. Otthon érzem magam, nagyon boldog vagyok azokkal az emberekkel, akik nagyon közel állnak hozzám itt a csapatban.”

“Számomra ez nem olyasmi, amit keresnem kell. Úgyis van még néhány év hátra a szerződésemből, szóval csak élvezem a pillanatot” – zárta a holland.

Vasseur: Az F1-es pályahatárok nem tesznek jót a műsornak

Releváns cikkek