Quantcast
Gender Tamás Jr. az elődöntőben újoncként a világbajnokságon
Legfrissebb híreink
Gender Tamás Jr. az elődöntőben újoncként a világbajnokságon
Fotó: Gender Racing Team
Gokart

Gender Tamás Jr. az elődöntőben újoncként a világbajnokságon

A hétvégén egyetlen magyar versenyzőként szurkolhattunk Gender Tamás Juniornak az OK Junior kategóriában, a 2023-as FIA Karting World Championship mezőnyében, azaz a gokart világbajnokságon Olaszországban, a Franciacorta Racing Track-en.

A rekord létszámú, 57 nemzet 241 versenyzőjét számláló mezőnyben a Hungarian Motorsport Academy egyik legfiatalabb tehetsége letette a névjegyét, az OK-Junior kategóriában rajthoz állt több mint 120 ellenfele között.

A Franciacorta aszfaltcsík 2022 óta része az FIA gokart naptárának, s néhány év alatt kiváló hírnevet szerzett magának a sportban. Az 1300 méter hosszú, gyors és technikás
pályájának köszönhetően a versenyzők számára igazi kihívást
jelentett ezen a hétvégén is a versenyek teljesítése, különösen
ekkora és ilyen erős, profi mezőnyben.

A pályán korábban Lando Norris, Oscar Piastri és Zak Brown is járt.

WE’RE BACK KARTING | LandoLOG 028

No Description

Reklám

 

Viszont Gender Tamás Junior számára sem volt ismeretlen a helyszín, hiszen több nemzetközi versenyen és kategóriában is rajthoz állt már itt az elmúlt hetekben. A fiatal tehetség a szabadedzéseken a TOP5-ben, a futamokon pedig TOP10-ben is végzett. Egyedüli magyar indulóként a HMA versenyzője élete első világbajnokságán az elődöntőbe jutott annak ellenére, hogy kétszer 5 másodperces büntetést kapott.

Kiváló ez a teljesítmény a Hungarian Motorsport Academy által támogatott magyar versenyzőtől, aki folyamatosan minden versenyen 0,3 másodpercen belül volt a legjobb köridőtől. Az OKJ kategóriában soha nem állt még rajthoz ekkora mezőny, melynek 123 gokartosa közül Tamás végül az elődöntőbe került, ahol a kemény mezőnyben óriási csatákat vívott minden pozícióért.

Jó tempót tudott menni végig a világbajnokság minden versenynapján. Franciacortán a legjobb gokartosok között tette le névjegyét a világbajnoki mezőny újoncaként, amihez számára a Forza Racing és a Machac Motors biztosította a versenyképes technikát.

A fiatal tehetségnek a jövő hétre is akad egy komoly kihívás szintén Olaszországban a South Garda Karting versenypályán, hiszen a gokartsport legtradicionálisabb rendezvényén az 51° TROFEO DELLE INDUSTRIE-n áll majd rajthoz, ahol tavaly debütált az OK Junior kategóriában.

Mich Olivér a Slovakiaringen folytatta az idei versenyévadot a Gender Racing Team versenyzőjeként

Reklám

Releváns cikkek