Quantcast
Legfrissebb híreink
Ferrari: A közvetítés abszurd benyomást keltett Sainz rádiózásáról
Formula 1

Ferrari: A közvetítés abszurd benyomást keltett Sainz rádiózásáról

A Ferrari szerint abszurd képet mutat a közvetítés során bejátszott rádióüzenet, ami az előző heti Francia Nagydíon történt meg, mely során Carlos Sainz Jr. stratégiáját próbálta megbeszélni a csapat.

A közvetítés során lejátszottak egy rádióüzenetet, amiben Sainz elutasította a csapat javaslatát a második kiállásról, amit Riccardo Adami, a versenyző mérnöke próbált neki elmondani. Az élő adásban ez az üzenet pont akkor tűnt fel a képernyőkön, amikor Sainz éppen a nehezen becserkészett Sergio Pérezt próbálta éppen megelőzni a Virage du Pont kanyarban, a harmadik helyért.

A Ferrari rámutatott, hogy az üzenet nem élőben került bejátszásra, és a késés miatt úgy tűnhetett a nézők számára, mintha akkor hívták volna a kerékcserére Sainz-t, amikor éppen megelőzte Pérezt.

“Ahogy a közvetítések során bemutatják az adatokat a nézők felé, abban mindig van késés.” mondta a csapat főstratégája, Inaki Rueda a csapat által publikált videóban.

FYcaKOkWYAA79K7 | Rajtvonal Magazin
Twitter: Scuderia Ferrari

“Ebben az esetben, Pérezt és Carlost láthattuk csatázni a 41-ik körben. Beszéltünk Carlos-hoz, és láttuk, hogy nem bírja megelőzni Pérezt a hátsó egyenesben, ezért a 10. kanyarban behívtuk.”

“Természetesen Pérez-el harcolt, szóval azt gondolta, hogy a következő körben sikerülhet neki megelőzni. Szóval ezért döntött amellett, hogy azt mondja, hogy nem jön be.”
“Tehát, még a közvetítést néztétek, amikor a 15. kanyarban jött az üzenet, egyből a boxutca bejárata után, ami abszurd. Mivel tényleg behívnánk a versenyzőnket akkor, amikor éppen nem tud reagálni?” – boncolgatta a kérdést a főstratéga, és ezzel zárta a szavait.

Borítókép: Twitter: Scuderia Ferrari

Releváns cikkek