Quantcast
Legfrissebb híreink
Mi kell ahhoz, hogy Verstappen egy hét múlva világbajnok legyen?
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands celebrates becoming the 2021 Formula One World Champion during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202112120627 // Usage for editorial use only //
Formula 1

Mi kell ahhoz, hogy Verstappen egy hét múlva világbajnok legyen?

Elsősorban jó sok szerencse.🍀

Max Verstappen idén már 11 versenyt megnyert a 16-ból és ezzel jókora előnye lett a világbajnokságban, egészen pontosan 116 pont a különbség közte és Charles Leclerc között. Ilyen dominanciával már nem csak az valószínű, hogy Verstappen lesz a világbajnok, hanem, hogy erre nem kell az utolsó versenyig várnunk. Nem lehetetlen, viszont sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy már jövő héten kétszeres világbajnok legyen a holland. Nézzük meg, hogy mik ezek!

vervbw2 | Rajtvonal Magazin
Forrás: Mark Thompson/Getty Images/RedBull Content Pool

Mivel Szingapúr után még 138 pontot lehet szerezni maximum, Verstappennek 22 ponttal kell többet szereznie a városi pályán Leclercnél, 13 ponttal Péreznél és 6 ponttal Russellnél, hogy megszüntesse a matematikai esélyét annak, hogy valaki megelőzi a világbajnoki tabellán. Három lehetősége van a hollandnak:

  1. Megnyeri a versenyt, övé a leggyorsabb kör, Leclerc nyolcadikként vagy hátrébb végez, Pérez pedig negyedikként vagy hátrébb.
  2. Megnyeri a versenyt, nem a leggyorsabb, viszont Leclerc kilencedik vagy rosszabb, Pérez pedig negyedik vagy rosszabb.
  3. Megnyeri a versenyt, nem a leggyorsabb, viszont Leclerc kilencedik vagy rosszabb, Pérez megszerzi a leggyorsabb kört, viszont ötödikként fut be vagy hátrébb.

Ha megszakad Verstappen 5 versenyes győzelmi szériája vagy a mezőny nem teljesíti a futam 75%-át – ebben az esetben csak fél pontok járnak – biztosan nem lesz világbajnok Szingapúrban. Arra viszont még nincs meg az esély, hogy csapata behúzza a konstruktőri bajnoki címet a hétvégén, mert még 235 pontot szerezhetnek a csapatok Szingapúr után.

 

Borítókép: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Reklám

Releváns cikkek