Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Max Verstappen szerint egy hihetetlenül zűrzavaros hétvégén vagyunk túl a Szingapúri Nagydíj után
Formula 1

Max Verstappen szerint egy hihetetlenül zűrzavaros hétvégén vagyunk túl a Szingapúri Nagydíj után

Max Verstappen számára koránt sem úgy alakult a hétvége, ahogy azt várta volna a Szingapúri Nagydíjon.

Először is az időmérőn került pácba, amikor az utolsó körben hívta ki a Red Bull, ezzel megfosztva önmagukat a pole szerzés esélyétől. Mint utólag kiderült, nem számolták ki jól az üzemanyagot, emiatt egy körrel kevesebb volt az autóban, amit ugyan ki is használhatott volna Verstappen, viszont a szabályok megkövetelnek egy minimum üzemanyag limitet, ezért nem volt más lehetőség, mint feladni az esélyeket. Így tehát Max a 8. helyre kvalifikálta be magát aznap.

A másnapi rajt sem sikerült olyan rózsásra a versenyző számára, ugyanis elmondása szerint eldobta a kuplungot és mire észbe kapott, már a 10. helyen kívül autózott.

“Az elején rosszul kuplungoltam” – árulta el Verstappen a Sky Sports F1 számára. “Szóval elemeznem kellett volna, hogy miért történt meg ez”

“De akkor természetesen sok helyet elveszítesz. Onnan próbáltam elhaladni néhány ember mellett, de aztán egy kicsit elakadtam a vonatban, mindenkinek elég korán elkezdett megmelegedni a gumija, szóval nagyon nehéz volt követni őket.”

A későbbiekben sikerült felzárkóznia a többi versenyzőre, és szép számmal előzgette is az előtte álló autókat.

Max Verstappen

“Akkor persze néha volt egy kis szerencsénk, néhány ember hibázott, amikor az ötödik helyről próbáltam a negyedik helyre menni, hogy megelőzzem Landót, amint mellé értem, nem is fékeztem nagyon későn, de elértem a mélypontot, mert már ott is sokat küszködtem a mélyponttal, és a belső ív még göröngyösebb volt.
Tehát amint fékeztem, az első kerekek a levegőbe ugrottak, és ennyi. Egyenesen mentem tovább. Így aztán újra bokszolni kellett a masszív vibrációk miatt, új gumikat feltenni, és az utolsó helyről visszajönni a pont szerző helyekre.”

A továbbiakban még az előző napon történtekről árul el további részleteket.

“Ez nem az a hely, ahol szeretnénk lenni, de természetesen minden tegnap kezdődött [az időmérőn]. Ha jó helyre helyezi magát az ember, akkor ez vagy zseniálisan működik és hajthatsz vissza az élmezőnybe, avagy minden olyan frusztrálóan végződik, mint ahogy nálunk is történt.”

Verstappen, Vettelt az utolsó körben előzte meg, ezzel megszerezve a 7. helyezést, ami azt jelenti, hogy a második világbajnoki cím nagy valószínűséggel majd csak a Japán Nagydíjon vagy a további versenyeken fog eldőlni.
Bár, természetesen jobb, mint a nyolcadik, Verstappen készen áll arra, hogy tovább lépjen egy „hihetetlen zűrzavaros” hétvégéről, amely nem hozta meg azokat az eredményeket, amelyekre vágyott.

“Természetesen jobb mint a nyolcadik hely, de nem ezért az eredményért vagyok itt, nem mellesleg egy ilyen autóval, és nem azért, amit a szabadedzésen mutattunk. Egyszerűen hihetetlenül zűrzavaros volt minden.” – zárta Verstappen.

 

 

Borítókép/képforrás: planetf1, Sky Sports

Slide Up
x

Releváns cikkek