Quantcast
Legfrissebb híreink
Russell szerint ésszerűbben kéne kezelni a rajthely-büntetéseket
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Thursday - Jiri Krenek
Formula 1

Russell szerint ésszerűbben kéne kezelni a rajthely-büntetéseket

George Russell úgy gondolja, a bíráknak “ésszerűbben” kéne eljárniuk a rajthely-büntetések terén.

A szezon első két versenyén egy-egy versenyzőt büntettek helytelen rajtpozíció miatt. Bahreinben Esteban Ocont, Szaúd-Arábiában Fernando Alonsot. Rajongói körökben kisebb felháborodást váltottak ki a büntetések, egyesek szerint másokat nem büntettek ilyesfajta kihágásért. A 2022-es szabályváltozások óta nagyobbak lettek a kerekek, ráadásul felkerült az elsőkerekekre egy turbulenciacsökkentő kerékborító, amik miatt valamennyivel kevesebbet látnak a pilóták az előttük lévő térből, mint előtte.

Ennek hatására Russell azt javasolta, vegyék ezt figyelembe és legyenek engedékenyebbek a büntetések kiszabásánál.

“Szörnyen nehéz. Annyira alacsonyan ülünk, hogy csak a kerék felső 10-15 cm-ét látjuk, az aszfaltot egyáltalán nem.”

“Azok a nagy sárga vonalak jelölik a helyet, de azt is alig látni, nemhogy az oldalsó fehér vonalakat, amik mutatják hova kell állnunk.”

Max Verstappen is egy véleményen van a brit pilótával ezen a téren.

“A beláthatóság nagyon rossz ezekben az autókban, ez lehet az oka, hogy nem mindig sikerül pontosan beállni a helyünkre.”

“Fájdalmas, ha ilyen történik. Kicsit hasonlít arra az esetre, amikor túllépjük a pályát határoló fehér vonalat. Néha felmerül bennünk: előnyhöz jutottam ezzel egyáltalán?”

“Azt hiszem, egy ponton szükségünk van egy szabályra. Nagyon hülyén nézne ki, ha az pilóták elkezdenék kihasználni, hogy balrább vagy jobbrább állnak a rajtrácson, de nem tudom, mit kéne változtatni.”

Sergio Pérez azt mondta, ő mindig hagy egy kis helyet, nehogy véletlen túlmenjen.

“Szerintem [Szaúd-Arábiában] túl korán álltam meg és túl sok helyet hagytam, de az autóban ülve ötleted sincs merre vagy. Nem tudod, hogy túl hátul, esetleg túl elöl állsz-e.”

“Jobb beláthatóságra van szükségünk. Jó, hogy mindenre van egy szabály, de ezzel egyidőben néha csak a szerencsén múlik, hogy hova állunk.”

Jordan: Hamilton hagyja el a Mercedest, és igazoljon a Ferrarihoz

 

Forrás: f1i.com  

Releváns cikkek