Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner: Newey már nem koncentrál 100%-ban a Forma-1-re
Fotó: Thomas Butler/Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Newey már nem koncentrál 100%-ban a Forma-1-re

Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy Adrian Newey a csapat műszaki vezetője már nem dolgozik mindennap.

A 64 éves britet a sportág történetének legnagyobb tervezői között tartják számon. Az előző szezonban történt szabályváltozásokhoz felhasználta a Forma-1 ‘ground effect’-es korszakában szerzett tapasztalatát, ami miatt nagy elismerés övezi. Egy ideje azonban már nyilvánvalóvá vált, hogy Newey valójában már nem 100 százalékban az F1-re koncentrál. A csapat tényleges technikai igazgatója ugyanis Pierre Wache.

Newey viszont a technikai főnök egyedi címét viseli, amit kétségkívül megérdemelt Horner szerint.

“Az elmúlt néhány évben Adrian eltávolodott a Forma-1-es napi munkáitól. Most az idejét a csúcstechnológia és a bajnokság között osztja meg. Úgy gondolom, hogy a valaha volt legerősebb technikai személyzetünk van, és ez tette lehetővé, hogy Adrian távozzon és átvegye a Valkyrie (szuperautó) projektet.”

“Nyilvánvalóan még mindig együtt dolgozunk Adriannel, de nem minden nap. Azt hiszem, idejének 50 százalékát a Forma-1-re fordítja.”

“Hetente néhány napot az irodában van. De amikor szükség van a segítségére, a technikai csapat mindig be tudja őt vonni.”

 

Forrás: grandpx.news  

Releváns cikkek