Quantcast
Pérez megmagyarázta a tegnapi balesetének okát
Legfrissebb híreink
Pérez megmagyarázta a tegnapi balesetének okát
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez megmagyarázta a tegnapi balesetének okát

Sergio Pérez második szabadedzésének korán vége lett, ugyanis a mexikói pilóta az utolsó kanyar sóderágyában kötött ki. Most megmagyarázta, hogy történt az eset.

Annak ellenére, hogy az edzés első felében történt a baleset, Pérez korai körideje elég volt a harmadik helyhez Carlos Sainz és Lando Norris mögött. A szabadedzés utáni nyilatkozatok alatt Pérez elmondta, mi történt pontosan.

„Alulkormányoztam a kijáraton, aztán próbáltam megmenteni. Azt hittem, tudom irányítani, de aztán egy kicsit belementem a sóderbe, és onnantól vége volt mindennek.”

Reklám

„Nem tűnik túl nagy sérülésnek, elég kicsi volt, és amúgy se vesztettünk vele semmit, szóval nincs mit bánnom.”

„Pozitívum, hogy az autó jól teljesít, én is jól érzem magam, és úgy érezem, jó pozícióban vagyunk a hétvégén. Szerintem egy nagyon erős péntekünk volt.”

„Régóta ez a legjobb péntekem. Nagyon keményen dolgoztunk, és szerintem előre tudtunk lépni.”

Csapattársa, Max Verstappen csak 5. lett ugyanazon az edzésen. A holland a nagy forgalom miatt nem tudott gyorskört menni a lágy gumijain.

„Kipróbáltunk néhány különböző szárnyállást, és úgy gondolom, hogy még elemeznünk kell egy kicsit, hogyan tovább. Ez néha trükkös dolog Monzában.”- mondta Verstappen péntek délután.

Reklám

Így néz ki az idei, 2023-as Holland Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek