Quantcast
Legfrissebb híreink
Kirúgásokkal és új alkalmazottakkal futtatná fel a McLaren a szezonját
Lando Norris, McLaren MCL60
Formula 1

Kirúgásokkal és új alkalmazottakkal futtatná fel a McLaren a szezonját

A szörnyű szezonkezdésük után távozó alkalmazottakkal és új munkatársakkal rázná fel a csapatát a McLaren.

Két pont nélküli futam után, nem várt mértékű változások történnek a McLaren technikai részlegén, kezdve James Key technikai igazgató távozásával.

Csütörtök délután a csapat bejelentette: “meg kell válnunk az egyszemélyes technikai igazgatói poszttól.” A jövőben egy technikai igazgató helyett egy teljes “F1 vezető technikai csapat” lesz, amiben három különféle csoport lesz és mindhárom a csapatfőnöknek, tehát Andrea Stellának fog jelenteni.

Az Aerodinamikai Technikai Igazgató posztját Peter Prodromou kapja meg, aki ár 1991 óta a McLarennél dolgozik, egy 8 éves kihagyással 2006 és 2014 között. Ő fogja átlátni és irányítani a teljes aerodinamikai részleget.

David Sanchez lesz az autó koncepciójáért és teljesítményért felelős műszaki igazgató. A szakember Fréderic Vasseur miatt hagyja el a Ferrarit, de csak 2024 januárjától kezdhet el dolgozni a McLarennél, tehát az idei szezonra nem lesz behatása.

Neil Houldey fogja betölteni a Mérnöki és Tervezési Műszaki Igazgató posztját. Houldey belsős ember, már 2006 óta lépdel felfelé a ranglétrán a csapaton belül.

Ezt a három technikai igazgatói szerepet Giuseppe Pesce fogja megerősíteni, aki az aerodinamikai részlegen fog segédkezni és jelentenie kell majd Prodromounak.

Piers Thynne lesz a csapat operatív igazgatója, aki Andrea Stellával közösen fogja sikerre vinni az istállót.

Norris szerint az első Mercedes motor már “kész van”

 

Forrás: Planetf1.com  

Releváns cikkek