Quantcast
Legfrissebb híreink
Norris szerint az első Mercedes motor már “kész van”
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris szerint az első Mercedes motor már “kész van”

Lando Norris elárulta, hogy a McLarenjébe szerelt első Mercedes motor már kész van, ami miatt a britnek még az idei szezonban egy rajtbüntetésre kell számítania.

A Ferrari elővigyázatosságból motorcserét hajtott végre Charles Leclerc és Carlos Sainz autóin a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíj rajtja előtt. Norris szerint azonban a McLaren táborában végrehajtott PU-cserék – amelyek egy új belső égésű motort és egy friss turbófeltöltőt, MGU-H és MGU-K elemeket tartalmaztak, elkerülhetetlenek voltak.

“Egy teljesen új motort kaptam, mert a másik már készen van”.

Norris, aki a második szabadedzést a 12. helyen zárta, alig több mint egy másodperccel maradt el az éllovas Max Verstappentől. A brit jobb szerencsét remél dzsiddában, miután egy pneumatikus nyomásszivárgás miatt a bahreini nyitófutamon a boxkiállások gyakorlottá váltak a McLarennél.

A legjobb tíz közé kerüléshez azonban sok munkára lesz szüksége ezen a hétvégén, tekintve a Forma-1 középmezőnyének rendkívüli szorosságát.

“Azt hiszem, hogy köztem és az utolsó hely között két tized volt a különbség, szóval, ha egy kis hibát vétettem, akkor az utolsó helyen végeztem volna. Egyszerűen nagyon szoros a középmezőny. Az Alpine a középmezőny elejében van, szóval ők többet tettek az asztalra. Ráadásul még a Williams is sokkal gyorsabbnak tűnik nálunk.”

Reklám

“Hogy őszinte legyek, jól érzem az autót. Egy kicsit küszködöm az általános egyensúlyommal, de a legjobbat hozzuk ki abból, amink van.”

Vowles szerint a Mercedes ezeken a pályákon lesz erősebb

Forrás: f1i.com  

Releváns cikkek