Quantcast
Hamilton elárulta, hogy hatalmas lépést tett versenyzőként az évek során
Legfrissebb híreink
Hamilton elárulta, hogy hatalmas lépést tett versenyzőként az évek során
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton elárulta, hogy hatalmas lépést tett versenyzőként az évek során

Lewis Hamilton szerint az elmúlt évek Forma-1-es versenyzői fejlődésének nagy része a háttérmunkának köszönhető. Viszont a változás egyik aspektusa azonban hatalmas előrelépést jelentett a brit számára.

Hamilton az autósport csúcsán töltött pályafutása nagy részét kezdettől fogva, egy olyan erőt képviselve, amellyel számolni kell. Kiemelkedő tehetsége a 38 éves pilótát a 16 éves Forma-1-es karrierje során 103 győzelemhez és hét világbajnoki címhez juttatta. A brit versenyző ez idő alatt mégis jelentősen fejlődött, bár Hamilton átalakulásának nagy része inkább a színfalak mögött zajlott, mint a pályán.

„Sok minden történt a háttérben. Szóval az ott zajló folyamatokban, abban, hogy hogyan lépek kapcsolatba a mérnökökkel, hogyan vagyok képes kihozni azt, amire szükségem van a különböző részlegekből.”

Hamilton fejlődése azonban mentális változásokkal is járt, különösen ahogyan kezelte a vereséget vagy a nehézségeket a versenyhétvégéken, amelyek gyakran „sötét helyen” hagyták őt lelkileg.

„Azt hiszem, a „visszapattanás” forgatókönyve [megváltozott]. Különösen fiatalabb koromban, [amikor] rossz versenyem volt, napokig nem lehetett velem beszélni.”

„Gyakran voltam olyan sötét helyen, hogy képes voltam talpra állni és [azt gondolni], hogy ‘A múlt az múlt. Öt perccel ezelőtt, ezen nem tudok változtatni. Amit megváltoztathatok, az az, hogy hogyan lépek előre’. Szóval ez egy olyan dolog, ami hatalmas lépés volt számomra.”

Reklám

Hamilton természetes folyamatának másik része a fizikai felkészülése volt, beleértve a növényi alapú étrendre való áttérést. A technikai tudása is jelentősen bővült.
Viszont összességében a változások azt eredményezték, hogy egyre magabiztosabb versenyzővé váljon.

„A fizikális oldal az, hogy hogyan étkezel, hogyan készülsz, az időbeosztás, a gumik megértése. Sokkal jobban megértem most az autót, mint például akkor, amikor először kerültem ide. Ki voltam szolgáltatva a körülöttem lévő mérnököknek. Nem diktálhattam komolyabban. Nem mondhattam, hogy ‘Hé, srácok, ebbe az irányba kell mennünk’ „.

„Most már megtehetem ezt. Tudom, mire van szükségem az autóban ahhoz, hogy azt tegyem, amit tennem kell, hogy ki tudjam hozni a teljesítményemet és az autó teljesítményét. Szóval [van] egy csomó terület [ahol változtam], és aztán van egy olyan nyugalom az elmémben, ami most megvan, ami akkor nem volt meg, szóval ez a tapasztalattal együtt jár,” – zárta Hamilton.

Alonso: Hamilton és Schumacher rekordot jelentő hét bajnoki címe valószínűleg elérhetetlen

Reklám
Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek