Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso: Hamilton és Schumacher rekordot jelentő hét bajnoki címe valószínűleg elérhetetlen
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Hamilton és Schumacher rekordot jelentő hét bajnoki címe valószínűleg elérhetetlen

Fernando Alonsonak a legtöbb világbajnoki cím beállítása a végső célja a Forma-1-ben, de elismeri, hogy ezt valószínűleg nem fogja elérni.

Az Aston Martin pilótája a legidősebb versenyző a mai rajtrácson, és 358 futamon indult, ami rekordnak számít. Pályafutása ezen a késői szakaszában reneszánszát éli, a szezon kezdete óta három dobogós helyezést ért el ugyanennyi versenyen, ami több, mint amit az előző nyolc évben elért.
Ugyanakkor elfogadja, hogy a Lewis Hamilton és Michael Schumacher által szerzett hét rekordot jelentő címek elérésének esélye szinte biztosan elúszott.

“Ha sok éven át versenyzel, nyilvánvalóan elkezdesz rekordokat dönteni. Azt hiszem, az egyetlen dolog, ami számít, az a győzelem és a bajnoki rekord megdöntése.”

“Jelenleg ez valószínűleg elérhetetlen, mert Michael és Hamilton közül hét-hét kiesett a lehetőségből. De végső soron ez lesz a cél.”

Alonso megmutatta, hogy megvan benne a potenciál, hogy ő legyen az első pilóta, aki Schumachert utánozhatja azzal, hogy pályafutása korábbi szakaszában hét bajnoki címet nyert. A Schumacher rekordját követő két bajnoki címet 2005-ben és 2006-ban nyerte meg, így Alonso 25 évesen már kétszeres bajnok lett.
A következő hat szezonban Alonso háromszor is esélyes volt arra, hogy megszerezze a harmadik bajnoki címet, de mindannyiszor lemaradt róla. Az Aston Martinnál való sikeres évkezdése reményt adott a szurkolóinak, hogy végre egy újabb bajnoki címért küzdhet, de nem számít arra, hogy ez már az első évében megtörténik a csapatnál.

“Az biztos, hogy ez a cél. Viszont úgy gondolom, jelenleg a földön kell tartanunk a lábunkat. A csapat célja az, hogy jó szezont zárjon. Sokat küzdöttek ezért 2022-ben. Úgyhogy azt hiszem, előbb járnunk kell, mielőtt [futunk]. Azt hiszem, hogy az idei év csak arról szól, hogy jobbá váljunk, jobban megismerjük az autót, az első naptól kezdve új projektet kezdünk. Jelenleg itt tartunk.

“Remélhetőleg több dobogós helyezésünk lesz. Remélhetőleg harcolunk a futamgyőzelmekért. De ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk, szerintem, ahogy mondtam, előtte még egy kicsit össze kell állítanunk a csapatot.”

Fernando Alonso, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

Alonso júliusban lesz 42 éves. Elmondása szerint már sokkal tovább versenyzett az Forma-1-ben, mint amennyire eredetileg számított, és úgy gondolja, hogy még néhány szezonon keresztül képes lesz versenyezni.

“Amikor elkezdtem a Forma-1-et, az volt az elképzelésem, hogy hét-nyolc évig leszek [itt]. Aztán megnyertem a két bajnokságot, és úgy gondoltam, talán még egy-két évig versenyzek, aztán abbahagyom. Szóval ez volt az elképzelésem.”

“Most a Forma-1-ben valaha volt leghosszabb karrierrel találtam meg magamat, és még mindig friss vagyok, még mindig motivált vagyok. Még mindig élvezem minden egyes napot. Reggelente felébredek, és boldog vagyok attól, amit csinálok. Szóval van még néhány év, úgy gondolom, több számomra, és remélhetőleg egy címmel több a jövőben.”

Mike Krack: Lawrence Strollnak nem elég a teljesítményünk

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek